Branchediploma Leven: Pensioen

Pensioenverzekeringen en pensioen voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA)

Vakgebied

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Uw kennis en vaardigheden vergroten om (collectieve) pensioenverzekeringen en pensioen voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA) te kunnen afhandelen? In deze opleiding verdiept u zich in pensioenvormen, pensioensystemen en bijbehorende risico’s. Ook gaat u in op de uitvoering van pensioenregelingen en de financiering daarvan. Zo heeft u inzicht in de juridische, fiscale en technische eigenschappen van pensioenproducten en kunt u deze succesvol toepassen. Het certificaat van deze opleiding is onderdeel van het volledige Branchediploma Leven van NIBE-SVV.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers bij verzekeraars en intermediairs die de complexere (aan)vragen op het gebied van collectieve pensioenregelingen en pensioen voor de DGA behandelen en medewerkers bij financieel dienstverleners met inhoudelijk klantcontact op het gebied van collectief pensioen en pensioen voor de DGA.

Vooropleiding

U heeft voorkennis op het niveau van de opleiding Pensioenpraktijk.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ontwikkelt u alle benodigde kennis en vaardigheden om collectieve pensioenverzekeringen en pensioen voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA) feilloos te kunnen afhandelen. De opleiding is zeer praktijkgericht. Voortdurend wordt een koppeling gelegd met uw eigen werkomgeving. Alles wat u leert, kunt u daardoor direct toepassen in uw eigen praktijksituatie.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor deze opleiding nodig heeft. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek.

Optioneel studieboek

Bij een e-learningvariant ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Vrijstellingen

Het certificaat van deze opleiding is onderdeel van de diplomalijn Branchediploma Leven van NIBE-SVV.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Branchediploma Leven: Pensioen (klassikaal)

(4 bijeenkomsten)

 • Pensioenwet- en -regelgeving
 • Pensioenrisico’s
 • Pensioenfinanciering
 • DGA-pensioen

  Examen en certificaat

  De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen dat wordt afgenomen in een toetscentrum. Indien u dit examen met een voldoende afsluit, ontvangt u het certificaat ‘Branchediploma Leven: Pensioen’ van NIBE-SVV.

  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. Het digitale examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van een examendatum.

  1. E-learning (syllabus optioneel). U volgt daarbij geen klassikale bijeenkomsten.
  2. Klassikaal (inclusief syllabus). Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De opleiding wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding omvat 4 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

  Inschrijven

  Selecteer eerst de gewenste opleidingsvariant om u in te schrijven.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kostenspecificatie

  E-learning
  Cursusgeld: € 405,-
  Optioneel geprinte syllabus: € 50,-
  Examenkosten: € 155,-

  Klassikaal
  Cursusgeld: € 1.125,-
  Geprinte syllabus: € 50,-
  Examenkosten: € 155,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Branchediploma Leven: Pensioen

  Vakgebied

  Opleidingsniveau

  Praktijkopleiding

  Erkenningen

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door
  DE OPLEIDER

  NIBE SVV

  Opleider voor de finaciële dienstverlening
  NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.