• Home
  • Management en leidinggeven

Management en leidinggeven

Heb jij een leidinggevende functie of ambieer je deze? Dan is het belangrijk dat je hiervoor over de...

Lees verder >

Heb jij een leidinggevende functie of ambieer je deze? Dan is het belangrijk dat je hiervoor over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Bijvoorbeeld...

Lees verder >

Heb jij een leidinggevende functie of ambieer je deze? Dan is het belangrijk dat je hiervoor over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Bijvoorbeeld om je team mee te krijgen in een bepaalde beslissing of verandering. Daarom vind je op Opleiding.nl...

Lees verder >

Management en leidinggeven: 1005 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (1005)

3 dagen MHBO vanaf € 2.781,79 incl. BTW Dag 3 locaties 1e startmoment: 03-07-2024
3 dagen Trainingen vanaf € 2.141,70 incl. BTW Dag Landgoedhotel Woodbrooke 1e startmoment: 14-10-2024
7 maanden Trainingen vanaf € 938,- incl. BTW E-learning

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Management en leidinggeven

Heb jij een leidinggevende functie of ambieer je deze? Dan is het belangrijk dat je hiervoor over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Bijvoorbeeld om je team mee te krijgen in een bepaalde beslissing of verandering. Daarom vind je op Opleiding.nl een breed aanbod opleidingen en trainingen op het gebied van management en leiderschap. Op deze pagina zetten we de mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rij.

Wat is goed leiderschap?

Goed leiderschap is van groot belang voor het goed functioneren van een organisatie of team. Maar wat betekent goed leiderschap eigenlijk? Die vraag is nog niet zo makkelijk te beantwoorden, omdat er niet één manier van leidinggeven is. De ene manager stelt zich bijvoorbeeld meer coachend op, terwijl een ander meer de rol van leider op zich neemt. En ook niet elk team heeft behoefte aan hetzelfde type manager. Toch zijn er wel factoren die bepalen of er sprake is van goed leiderschap of niet. Zo is een goede leidinggevende niet alleen taakgericht, maar ook mensgericht. Dat betekent dat je oog moet hebben voor de mensen in je team. Bijvoorbeeld voor hun sterke en zwakke punten en waar zij behoefte aan hebben. Daarnaast is het voor goed leiderschap belangrijk om jezelf goed te kennen. Want alleen als je weet waar je krachten liggen en wat je valkuilen zijn, kun je het beste uit jezelf én je team halen.

Vind jouw opleiding of cursus management en leidinggeven

Wil jij een opleiding tot leidinggevende volgen of je leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen met een cursus leiderschap? Dan vind je op Opleiding.nl een breed aanbod met opleidingen gericht op management en leidinggeven op elk niveau. Van een online cursus leidinggeven tot HBO management en leidinggeven. Deze opleidingen zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

Leiderschap: Met de opleidingen op het gebied van leiderschap verdiep je je in de verschillende manieren van leidinggeven. Leer bijvoorbeeld over effectief of inspirerend leiderschap of verdiep je in het leidinggeven aan een specifieke groep, zoals millennials.

Managementvaardigheden: Een baan in het management vraagt om specifieke vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan oplossingsgericht coachen, leidinggeven op afstand of het voeren van coachingsgesprekken. Met een opleiding of training managementvaardigheden ontwikkel je alle skills die je nodig hebt voor jouw leidinggevende functie.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.