• Home
  • Onderwijs en pedagogiek

Onderwijs en pedagogiek

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan binnen het vakgebied onderwijs en pedagogiek? Dan liggen er...

Lees verder >

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan binnen het vakgebied onderwijs en pedagogiek? Dan liggen er mooie kansen voor je. De komende jaren neemt het...

Lees verder >

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan binnen het vakgebied onderwijs en pedagogiek? Dan liggen er mooie kansen voor je. De komende jaren neemt het aantal vacatures in het onderwijs en de pedagogiek namelijk toe. Dit komt onder andere door de vergrijzing....

Lees verder >

Onderwijs en pedagogiek: 739 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (739)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 04-07-2024
3 maanden MBO-programma vanaf € 569,- incl. BTW E-learning
6 maanden Trainingen vanaf € 4.735,15 incl. BTW Dag 7 locaties 1e startmoment: 03-09-2024
5 weken MBO-programma vanaf € 175,- incl. BTW Dag Zwolle 1e startmoment: 04-11-2024
1 maand Trainingen vanaf € 249,50 incl. BTW E-learning
8 maanden Trainingen vanaf € 587,- incl. BTW E-learning
36 maanden HBO Bacheloropleiding vanaf € 11.739,- incl. BTW E-learning STAP
6 maanden Trainingen vanaf € 347,- incl. BTW E-learning

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Onderwijs en pedagogiek

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan binnen het vakgebied onderwijs en pedagogiek? Dan liggen er mooie kansen voor je. De komende jaren neemt het aantal vacatures in het onderwijs en de pedagogiek namelijk toe. Dit komt onder andere door de vergrijzing. Vooral in de Randstad en de grotere steden is er volop werk te vinden in deze branche. Daarom doe je er goed aan de benodigde kennis en vaardigheden te ontwikkelen met een opleiding onderwijs en pedagogiek. Ook wanneer je al in deze branche werkt is het belangrijk je te blijven ontwikkelen, want het onderwijs is continu in beweging. Daarom vind je op Opleiding.nl een breed aanbod aan opleidingen voor zowel de beginnende als de ervaren leraar of pedagogisch medewerker.

Leraar worden

Wil je aan de slag als leraar in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs? Dan speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen of middelbare scholieren. Niet zo gek dus dat je daarvoor goed opgeleid moet zijn. Op Opleiding.nl vind je een breed aanbod aan PABO-opleidingen en lerarenopleidingen voor het voortgezet onderwijs. Als leraar in opleiding ontwikkel je niet alleen tijdens je lessen de juiste kennis en vaardigheden. Je doet tijdens je lerarenopleiding ook al veel ervaring op in de praktijk.

Kom je oorspronkelijk uit een andere branche? Geen probleem. Veel van onze lerarenopleidingen zijn ook zeer geschikt voor omscholing tot leraar. Dankzij het aanhoudende lerarentekort heb je na je omscholing tot docent goede kansen op een baan in het onderwijs.

Aan de slag als onderwijsassistent

Wil je geen leraar worden, maar wel aan de slag in het onderwijs? Dan is een baan als onderwijs- of klassenassistent misschien iets voor jou. Dit is een erg veelzijdige functie. Zo begeleid je kinderen bijvoorbeeld bij hun ontwikkeling en zorg je dat de kwaliteit van het onderwijs goed is. Daarnaast voer je in overleg met de leraar lesactiviteiten uit en voer je administratieve en coördinerende taken uit. Iets voor jou? Ontwikkel dan de juiste kennis en vaardigheden met een opleiding tot onderwijsassistente, zoals MBO Onderwijsassistent niveau 4.

Opleidingen pedagogiek

Ben jij geïnteresseerd in de uitdagingen die opvoeding met zich meebrengt? Maak hier dan je werk van met een opleiding tot pedagogisch medewerker of opvoedkundige. Kies bijvoorbeeld voor de HBO Bachelor Pedagogiek. Hierin leer je hoe je ouders, kinderen, leerkrachten en andere opvoeders kunt begeleiden en ondersteunen. Met deze HBO Bachelor kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de jeugdhulpverlening of in het onderwijs.

Vind de juiste opleiding onderwijs en pedagogiek voor jou

Of je nu op zoek bent naar een PABO-opleiding of een opleiding pedagogiek, in het brede aanbod van Opleiding.nl vind je altijd een passende opleiding. Heb je moeite om hieruit een keuze te maken? Dan staan onze opleidingsadviseurs graag voor je klaar. Neem contact met hen op voor een persoonlijk studieadvies.