Fiscaal recht

De belastingwetgeving is dynamisch, fiscale veranderingen volgen elkaar snel op. Zowel voor bedrijven,...

Lees verder >

De belastingwetgeving is dynamisch, fiscale veranderingen volgen elkaar snel op. Zowel voor bedrijven, organisaties of ondernemers is. Weet jij wat de...

Lees verder >

De belastingwetgeving is dynamisch, fiscale veranderingen volgen elkaar snel op. Zowel voor bedrijven, organisaties of ondernemers is. Weet jij wat de sterkste actuele fiscale beslissingen zijn? Doorgrond...

Lees verder >

Fiscaal recht: 132 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (132)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Fiscaal recht

De belastingwetgeving is dynamisch, fiscale veranderingen volgen elkaar snel op. Zowel voor bedrijven, organisaties of ondernemers is. Weet jij wat de sterkste actuele fiscale beslissingen zijn? Doorgrond het fiscaal recht, zodat je altijd de beste adviezen kunt geven.

Trends & ontwikkelingen

Nederland is een goed georganiseerd land. Dankzij de belasting die de inwoners betalen, kunnen er veel voorzieningen worden gefinancierd. Verschillende burgers, verschillende behoeftes: hoe zorg je ervoor dat het belastinggeld op een rechtvaardige manier wordt verdeeld? Dit is een wetenschap binnen het fiscaal recht die nooit stil staat. Elk jaar worden er weer aanpassingen gedaan om te proberen iedereen tevreden te houden. Zo is dit jaar de vermogensrendementsheffing aangepast, evenals de hypotheekregels. Vanaf 2018 is er voor burgers met kinderen de mogelijkheid gekomen kinderopvangtoeslag aan te vragen. Het is aan de professional binnen het fiscaal recht om continue op de hoogte te blijven van al deze veranderingen.

Voor bedrijven bestaat er een jungle aan belastingregels waarin het moeilijk is de weg te vinden. Ook binnen deze regels zijn er jaarlijks weer veranderingen. Voor start-ups die aandelenoptierechten krijgen, is er goed nieuws: dit loon wordt nu - als het minder is dan €50.000 - voor 25% vrijgesteld van belasting. Tevens is de vennootschapsbelasting omlaag gegaan. De mkb-adviseur moet voortdurend op de hoogte te blijven van de veranderingen binnen het belastingstelsel die bedrijven aangaan, om deze klanten zo goed mogelijk te kunnen steunen.

Zie jij het als je roeping mensen wegwijs te maken in het steeds veranderende belastingstelsel? Dan is fiscaal recht wat voor jou!

Populaire opleidingen binnen Fiscaal Recht zijn:

HBO Belastingrecht

Je wilt alles weten over het  Nederlandse belastingrecht, het belastingstelsel en belastingsoorten die een rol spelen binnen organisaties. Denk daarbij aan loonbelasting, omzetbelasting en heffingen… In de opleiding HBO Belastingrecht ga je onder leiding van ervaren docenten aan de slag met actuele onderwerpen op het gebied van ons belastingstelsel. Kennis die direct waardevol is in de praktijk.

HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie

Ontwikkel jezelf tot een allround professional op fiscaal gebied tijdens deze HBO Bachelor Fiscaal Recht en Economie. Je leert bedrijven en particulieren adviseren in jouw rol als belastingadviseur en je voelt je als een vis in het water in elke rol binnen de fiscale wereld. Deze opleiding heeft een wettelijke duur van 4 jaar, maar kan versneld en vertraagd worden afgerond, afhankelijk van jouw ervaring.

MHBO Belastingassistent

Wil je zelf aangiften kunnen verzorgen of ondersteuning bieden aan fiscalisten op een belastingadvieskantoor of administratiekantoor? Dan is de opleiding MHBO Belastingassistent interessant voor jou. Je leert over inkomsten- en loonbelasting. Over vennootschaps- en omzetbelasting… en voor je het weet kun je doorstromen naar het programma HBO Register Belastingconsulent.