Alles wat je moet weten over werken in de zorg

Carrièrespecial

Zorg, welzijn en hulpverlening

Werken in de zorg betekent een veelzijdig en dankbaar beroep. Of je nu als verpleegkundige, tandartsassistente...
Lees verder
Werken in de zorg betekent een veelzijdig en dankbaar beroep. Of je nu als verpleegkundige, tandartsassistente...
Lees verder
Werken in de zorg betekent een veelzijdig en dankbaar beroep. Of je nu als verpleegkundige, tandartsassistente of sociaal pedagogisch hulpverlener werkt, het helpen van mensen staat centraal in jouw werk....
Lees verder

Werken in de zorg betekent een veelzijdig en dankbaar beroep. Of je nu als verpleegkundige, tandartsassistente of sociaal pedagogisch hulpverlener werkt, het helpen van mensen staat centraal in jouw werk.

Welke zorgsectoren zijn er?

Gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg help jij mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Je verzorgt en begeleidt hen en zorgt ervoor dat zij zo veel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden.

Lees meer

Jeugdzorg

Als jeugdzorgprofessional zorg je voor een veilige thuisomgeving voor kinderen. Dit varieert van ondersteuning bij opvoedproblemen tot ingrijpen bij heftige situaties, zoals kindermishandeling.

Lees meer

Ouderenzorg

Binnen de ouderenzorg houd je je bezig met de zorg voor en begeleiding van ouderen. Je helpt hen zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven en verbetert hun kwaliteit van leven.

Lees meer

Paramedisch

Paramedische zorg is een aanvulling op de reguliere, medische zorg. Als paramedicus help je mensen om hun gezondheid op peil te brengen en te houden.

Lees meer

Fysiotherapie

Als fysiotherapeut help je mensen die problemen hebben met bewegen. Denk bijvoorbeeld de behandeling van aan sportblessures of revalidatie na een ongeluk.

Lees meer

Ergotherapie

Als ergotherapeut help je mensen bij het opnieuw leren uitvoeren van hun dagelijkse bezigheden. Bijvoorbeeld wanneer zij hierin gehinderd worden door  ziekte of ouderdom.

Lees meer

Logopedie

Logopedie draait om het behandelen van communicatieproblemen met een lichamelijke oorzaak. Je helpt patiënten met stem-, gehoor-, slik- of ademproblemen met oefeningen en advies.

Lees meer

Sociale hulpverlening

Als sociaal hulpverlener help je mensen die het moeilijk vinden om zich staande te houden in de samenleving, zoals dak- en thuislozen, verslaafden of probleemjongeren.

Lees meer

Uiterlijke verzorging

In de uiterlijke verzorging help je mensen zich mooi en zelfverzekerd te voelen. Bijvoorbeeld als kapper, visagist of nagelstylist. Een ander populair beroep in dit vakgebied is schoonheidsspecialist.

Lees meer

Verpleegkunde

Als verpleegkundige ben je van alle markten thuis. Je werkzaamheden variëren an het inbrengen van een katheter tot het helpen met wassen of aankleden.

Lees meer

Welzijn

De welzijnszorg draait om het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen. Binnen dit vakgebied kun je veel kanten op: van maatschappelijke zorg tot pedagogisch werk.

Lees meer

Zorgmanagement

Als zorgmanager geef je leiding aan een team van zorgverleners. Ook houd je je bezig met structuur en organisatie, en zorg je voor de correcte afhandeling van financiële zaken.

Lees meer

Vind de opleiding of training die voor je werkt

  • De beste opleiders van Nederland
  • Laagsteprijsgarantie
  • Meer dan 7.000 opleidingen & trainingen

Werken en leren in de zorg

Omdat een baan in de zorg vaak al uitdagend genoeg is, heb je niet altijd tijd om daarnaast ook nog een intensieve studie te volgen. Dit hoeft gelukkig geen probleem te zijn. Bij veel opleidingen in ons aanbod kun je namelijk jouw werk in de zorg combineren met een opleiding. Bijvoorbeeld door een korte training te volgen waarmee je de opgedane kennis direct in je werk kunt toepassen. 

Ook zijn er volop mogelijkheden om door te groeien naar een hoger niveau. Wil je een HBO-Bachelor volgen, maar kun je door je baan niet voltijds in de collegebanken zitten? Dan kan E-learning of Virtual Classroom uitkomst bieden. Heb je toch behoefte aan de structuur van het leslokaal? Misschien past deeltijd- of duaal onderwijs dan beter bij jouw situatie. Meer informatie hierover kun je vinden op onze pagina over de verschillende opleidingsvarianten

Ga aan de slag als zorgprofessional

Omscholing zorg

Ook als je geen zorgachtergrond hebt zijn er mogelijkheden om je te laten omscholen tot een beroep in de zorg. In Nederland is er nog altijd een groot tekort aan zorgprofessionals, dus de kans is groot dat je na je opleiding snel een baan kunt vinden. Wil je meer weten over omscholing richting een zorgberoep? Op onze pagina over Omscholing naar de zorg lees je er alles over. 

Ontdek jouw mogelijkheden in de zorgsector

De zorgsector zit vol met mooie en dankbare beroepen. Als mensen helpen jouw grootste passie is, zijn er op elk niveau volop mogelijkheden om je hierin te ontwikkelen.

Benieuwd wat die mogelijkheden zijn? Bekijk dan snel het opleidingsaanbod voor zorg, welzijn en hulpverlening. Weet je nog niet zeker welke kant je op wilt of twijfel je nog tussen opleidingen? Neem dan gerust contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag verder.