Financiële dienstverlening

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied...

Lees verder >

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is. Enerzijds door wijzigingen in regel- en wetgeving, anderzijds door vergaande...

Lees verder >

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is. Enerzijds door wijzigingen in regel- en wetgeving, anderzijds door vergaande automatisering en nieuwe technologieën. Om bij te blijven moet je boven op de actuele ontwikkelingen  zitten....

Lees verder >

Financiële dienstverlening: 88 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (6) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Vakopleiding (23) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

2 maanden Vakopleiding € 623,92
9 maanden Vakopleiding € 2.890,35
3 maanden Vakopleiding € 926,46
6 maanden Vakopleiding € 835,00
4 maanden Vakopleiding € 985,95
5 maanden Vakopleiding € 3.257,75
6 maanden Vakopleiding € 1.606,57
2 maanden Vakopleiding € 1.349,27
2 maanden Vakopleiding € 536,00
6 maanden Vakopleiding € 3.263,98
2 maanden Vakopleiding € 1.557,93
2 maanden Vakopleiding € 2.232,90
2 maanden Vakopleiding € 1.659,95
1 maand Vakopleiding € 948,00
4 maanden Vakopleiding € 588,00
1 maand Vakopleiding € 980,99
2 maanden Vakopleiding € 765,40
6 maanden Vakopleiding € 3.477,31

MBO Niveau 3 (1) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.
 

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

HBO-programma (12) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

12 maanden HBO-programma € 4.126,85
12 maanden HBO-programma € 3.891,85
12 maanden HBO-programma € 6.433,85
12 maanden HBO-programma € 3.891,85
12 maanden HBO-programma € 4.126,85
12 maanden HBO-programma € 3.753,35
12 maanden HBO-programma € 6.597,35
12 maanden HBO-programma € 6.277,35
12 maanden HBO-programma € 4.077,82
12 maanden HBO-programma € 4.974,45
12 maanden HBO-programma € 4.974,45

HBO Associate degree (1) HBO Associate degree

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden HBO Associate degree NVAO-geaccrediteerd € 13.854,45

HBO Bacheloropleiding (8) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Masteropleiding NVAO-geaccrediteerd € 21.053,85

(34)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Financiële dienstverlening

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is. Enerzijds door wijzigingen in regel- en wetgeving, anderzijds door vergaande automatisering en nieuwe technologieën. Om bij te blijven moet je boven op de actuele ontwikkelingen  zitten.

Trends & ontwikkelingen

Op het gebied van financiële dienstverlening aan het MKB en particulieren zijn vele trends gaande. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de professionals in dit vakgebied en het takenpakket zal worden uitgebreid. Wanneer jij werkzaam bent in de financiële dienstverlening, zal je vooral te maken krijgen met meer vraag naar professioneel advies.

Als we naar de ontwikkelingen binnen de financiële dienstverlening kijken, zien we vooral het volgende:

  • Middelgrote kantoren zoeken steeds vaker de samenwerking op.
  • Middels XBRL zullen de drie grootste banken het digitaal opvragen van jaarrekeningen starten.
  • Digitalisering is in opkomst. Vooral op het gebied van rapportages en facturering.
  • Ook de automatisering zet door, vooral in de controlepraktijk.
  • ICT wordt steeds vaker ingezet voor het behoud van relaties.

Op het gebied van professioneel advies is er voor de financiële dienstverlening nog veel winst te behalen. Als accountant kun je toegevoegde waarde leveren bij relaties door te adviseren over financiële en economische vraagstukken. Klanten zullen proactief advies waarderen.

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf blijft ontplooien. Ten eerste zal de stijgende automatiseringsgraad bij MKB bedrijven het werkaanbod, en dan vooral de standaard werkzaamheden, verminderen. Daardoor ontstaat er wel meer vraag naar controle en begeleiding.

Populaire opleidingen binnen financiële dienstverlening:

Master of Business Administration (MBA) voor de Financiële Dienstverlening

De financiële dienstverlening verandert continu. Financiële organisaties worden meer en meer IT-organisaties. Daarom wil jij je graag specialiseren in de ontwikkelingen in de financiële dienstverlening op Masterniveau. Tijdens deze studie verdiep je je in bedrijfsprocessen, financiële producten en richt je je op thema´s als beleid maken, analyseren en adviseren. De opleiding is sterk praktijkgericht.

HBO Leergang Sociaal Juridische Dienstverlening

Wil jij je ontwikkelen tot sociaal-juridisch dienstverlener op HBO-niveau? Zodat je mensen kunt adviseren die werkloos zijn, in financiële zorgen zitten of slachtoffer zijn van vandalisme, aanranding of andere geweld? Dan is dit dé opleiding voor jou. Je leert juridische vaardigheden, mediation, juridische schuldhulp- en dienstverlening. Kortom, alles om deze mensen écht te helpen.

HBO Leergang Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Je ondersteunt mensen met het oplossen van problemen in hun dagelijks leven of in hun werk. Problemen als huurschuld of werkloosheid, opvoedings- of relatieproblemen; kortom, zaken waardoor mensen depressief, verdrietig of opstandig worden. Inderdaad, maatschappelijk werker en dienstverlener is een pittige baan. In deze HBO-opleiding leer je gelukkig alles dat je nodig hebt om je rol goed te vervullen.