Financiële dienstverlening

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening...

Lees verder >

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied...

Lees verder >

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is. Enerzijds door wijzigingen...

Lees verder >

Financiële dienstverlening: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Financiële dienstverlening

Van hypotheken tot verzekeringen, van vermogensbeheer tot schuldenproblematiek: de financiële dienstverlening is enorm breed. Het is ook een vakgebied dat continu in beweging is. Enerzijds door wijzigingen in regel- en wetgeving, anderzijds door vergaande automatisering en nieuwe technologieën. Om bij te blijven moet je boven op de actuele ontwikkelingen  zitten.

Trends & ontwikkelingen

Op het gebied van financiële dienstverlening aan het MKB en particulieren zijn vele trends gaande. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de professionals in dit vakgebied en het takenpakket zal worden uitgebreid. Wanneer jij werkzaam bent in de financiële dienstverlening, zal je vooral te maken krijgen met meer vraag naar professioneel advies.

Als we naar de ontwikkelingen binnen de financiële dienstverlening kijken, zien we vooral het volgende:

  • Middelgrote kantoren zoeken steeds vaker de samenwerking op.
  • Middels XBRL zullen de drie grootste banken het digitaal opvragen van jaarrekeningen starten.
  • Digitalisering is in opkomst. Vooral op het gebied van rapportages en facturering.
  • Ook de automatisering zet door, vooral in de controlepraktijk.
  • ICT wordt steeds vaker ingezet voor het behoud van relaties.

Op het gebied van professioneel advies is er voor de financiële dienstverlening nog veel winst te behalen. Als accountant kun je toegevoegde waarde leveren bij relaties door te adviseren over financiële en economische vraagstukken. Klanten zullen proactief advies waarderen.

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf blijft ontplooien. Ten eerste zal de stijgende automatiseringsgraad bij MKB bedrijven het werkaanbod, en dan vooral de standaard werkzaamheden, verminderen. Daardoor ontstaat er wel meer vraag naar controle en begeleiding.

Populaire opleidingen binnen financiële dienstverlening:

Master of Business Administration (MBA) voor de Financiële Dienstverlening

De financiële dienstverlening verandert continu. Financiële organisaties worden meer en meer IT-organisaties. Daarom wil jij je graag specialiseren in de ontwikkelingen in de financiële dienstverlening op Masterniveau. Tijdens deze studie verdiep je je in bedrijfsprocessen, financiële producten en richt je je op thema´s als beleid maken, analyseren en adviseren. De opleiding is sterk praktijkgericht.

HBO Leergang Sociaal Juridische Dienstverlening

Wil jij je ontwikkelen tot sociaal-juridisch dienstverlener op HBO-niveau? Zodat je mensen kunt adviseren die werkloos zijn, in financiële zorgen zitten of slachtoffer zijn van vandalisme, aanranding of andere geweld? Dan is dit dé opleiding voor jou. Je leert juridische vaardigheden, mediation, juridische schuldhulp- en dienstverlening. Kortom, alles om deze mensen écht te helpen.

HBO Leergang Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Je ondersteunt mensen met het oplossen van problemen in hun dagelijks leven of in hun werk. Problemen als huurschuld of werkloosheid, opvoedings- of relatieproblemen; kortom, zaken waardoor mensen depressief, verdrietig of opstandig worden. Inderdaad, maatschappelijk werker en dienstverlener is een pittige baan. In deze HBO-opleiding leer je gelukkig alles dat je nodig hebt om je rol goed te vervullen.