Omscholing met baangarantie

Omscholen is best uitdagend en we kunnen ons voorstellen dat je daarbij behoefte hebt aan zekerheid. Het is daarom heel belangrijk te kijken naar kansrijke...

Lees meer..

Omscholen is best uitdagend en we kunnen ons voorstellen dat je daarbij behoefte hebt aan zekerheid. Het is daarom heel belangrijk te kijken naar kansrijke beroepen. Welke vakgebieden bieden je een zekere...

Lees meer..

Omscholen is best uitdagend en we kunnen ons voorstellen dat je daarbij behoefte hebt aan zekerheid. Het is daarom heel belangrijk te kijken naar kansrijke beroepen. Welke vakgebieden bieden je een zekere baangarantie wanneer je jezelf laat omscholen? Op deze pagina vind je meer informatie over kansrijke beroepen en sectoren.

Omscholen is best uitdagend en we kunnen ons voorstellen dat je daarbij behoefte hebt aan zekerheid. Het is daarom heel belangrijk te kijken naar kansrijke beroepen. Welke vakgebieden bieden je een zekere baangarantie wanneer je jezelf laat omscholen? Op deze pagina vind je meer informatie over kansrijke beroepen en sectoren.

De zorg is één van de sectoren waar momenteel veel werk in te vinden is.

Wat is baangarantie?

We willen allemaal zekerheid in het leven en zijn altijd op zoek naar bepaalde vastigheden. Het is dan ook fijn – zeker wanneer je besluit om om te scholen – als je voor een vakgebied kiest waarin je baangarantie hebt. Maar wat is dat dan precies? Het houdt in dat de vooruitzichten op een baan in bepaalde sectoren erg rooskleurig zijn. Een opleiding met baangarantie is dus een opleiding waarbij je na afronding uitstekende kansen hebt op werk.

Welke sectoren hebben baangarantie na omscholing?

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging en dat is van invloed op de kansrijke beroepen en sectoren van dit moment. De situatie kan natuurlijk snel veranderen en daarom is het verstandig om dit in de gaten te blijven houden. Er zijn op dit moment een aantal vakgebieden waarin de roep om nieuwe professionals groot is. Sectoren als de zorg, IT en de bouw hebben een dringende behoefte aan nieuw personeel.

Omscholing zorg

Niets is zo belangrijk als gezondheid. Het is dan ook niet voor niets dat de zorgsector ook wel het kloppende hart van onze samenleving wordt genoemd. Wil je je laten omscholen naar een beroep in de zorg? Dat is om meerdere redenen een goede keuze.

Allereerst doe je ontzettend belangrijk en dankbaar werk. Zo help je mensen die ziek zijn om weer beter te worden. Je ondersteunt mensen die niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen en biedt hen een luisterend oor. Je adviseert en begeleidt, verpleegt en onderzoekt. Kortom, in de zorg is geen dag hetzelfde.

Daarnaast ben je vrijwel zeker van een baan op korte termijn als je je laat omscholen naar de zorg. Er is namelijk een groot tekort aan zorgprofessionals op alle niveaus. Met name als verpleegkundige, woonbegeleider, verzorgende IG of fysiotherapeut is de kans groot dat je na je studie direct aan de slag kunt in je nieuwe vakgebied.

Bekijk de omscholingsmogelijkheden in de zorg

Omscholing IT

Ben je vindingrijk en los je graag complexe problemen op? Misschien is een baan in de IT dan iets voor jou. Door de steeds verdergaande digitalisering is er in Nederland veel vraag naar gespecialiseerde IT’ers op HBO-niveau. En die vraag is alleen maar toegenomen sinds (gedeeltelijk) thuiswerken de standaard is geworden.

Netwerk- en securityspecialist, (full-stack) developer, data scientist en CRM-softwareconsultant: dit zijn slechts een paar van de kansrijke beroepen waar al een langere tijd veel vraag naar is. Voor omscholers is dit dé uitgelezen kans om kennis te maken met een uitdagend vakgebied.

Lijkt een baan in de IT je interessant? Bekijk dan alle omscholingsmogelijkheden in de IT.

Bekijk de omscholingsmogelijkheden in de IT

Omscholing onderwijs

De onderwijssector kampt al jaren met een ernstig tekort aan leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs. Uit recente cijfers van het UWV blijkt dat de krapte op de arbeidsmarkt zich ook langzaam maar zeker uitspreidt over het hoger onderwijs en de kinderopvang. Als je graag je kennis doorgeeft en iets wilt betekenen voor de volgende generatie, dan is een beroep in het onderwijs waarschijnlijk iets voor jou. 

In het hoger onderwijs zijn vooral docenten wiskunde, natuurkunde, ICT en economische vakken erg in trek. Werk je liever met (jonge) kinderen? Sinds de coronacrisis is de behoefte aan een grotere poule van pedagogisch medewerkers groter dan ooit. Zowel op MBO- als op HBO-niveau zijn de baankansen voor omscholers dan ook uitstekend.

Bekijk de omscholingsmogelijkheden richting onderwijs en pedagogiek

Omscholing bouw

Ben je op zoek naar een andere baan en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan is omscholing naar een beroep in de bouw misschien wel iets voor jou.

Nederland heeft te maken met een tekort aan woningen. De behoefte aan nieuwe huizen duurt naar verwachting nog zeker tien jaar. Dit probleem heeft ook weer een voordeel; het zorgt ervoor dat er de komende jaren flink bijgebouwd zal worden. Het zoeken naar en het vinden van een baan in dit vakgebied is al in volle gang, ook door mensen met een totaal andere achtergrond en opleiding.

Voor het realiseren van de grootse bouwplannen in Nederland is personeel met een flink aantal specialisaties nodig. Zo kun je in de bouwsector aan de slag als bijvoorbeeld werkvoorbereider of projectleider. Wanneer je je laat omscholen naar een beroep in de bouw heb je heel goede kansen op een baan. 

Heb je interesse in een baan in de bouw? Ontdek de mogelijkheden!

Bekijk de omscholingsmogelijkheden in de bouw

Omscholing 50-plus met baangarantie

Misschien geeft het je een onzeker gevoel om om te scholen naar een totaal ander vakgebied en stel je jezelf de vraag: vind ik wel een passende baan en is er wel voldoende werkgelegenheid? Zeker op latere leeftijd kan de twijfel groeien of omscholing nog succesvol kan zijn. We kunnen je geruststellen, want ook dan zijn de kansen op het vinden van passend werk onverminderd groot. Juist als 50-plusser breng je veel levenservaring mee en dat is een grote plus. Bekijk ook onze pagina Omscholing op latere leeftijd voor meer informatie.

Vind de opleiding of training die voor je werkt

  • De beste opleiders van Nederland
  • Laagsteprijsgarantie
  • Meer dan 7.000 opleidingen & trainingen

Wat zijn kansrijke beroepen?

Zoals gezegd is er in een aantal sectoren – de een meer dan de ander – behoefte aan een bepaald specialisme. Daarbij maakt het niet uit op welk niveau dat is; of het nou MBO-, HBO- of Master-niveau is. Zo is er bijvoorbeeld veel behoefte aan echte vakmensen zoals timmermannen in de bouw, verpleegkundigen in de zorg en data-analisten in de ICT. Hieronder zetten we een aantal kansrijke beroepen voor je op een rijtje.

  • Kraanmachinisten
  • Monteurs telecommunicatiesystemen
  • Industrieel ontwerpers (technisch)
  • Bestelwagenbezorgers (bijvoorbeeld voor supermarkten)
  • Managers/bedrijfsleider supermarkt
  • Belastingadviseurs
  • Recruiters
  • Milieu-inspecteurs
  • Leerkrachten basisonderwijs
  • Fysiotherapeuten

 

Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit alle kansrijke beroepen van dit moment. Zoek je iets anders? Bekijk dan het volledige overzicht kansrijke beroepen.

Werkgarantie

Niets is helemaal zeker in het leven, 100% baangarantie kunnen we je dan ook niet geven. Maar het is duidelijk dat in verschillende sectoren de kansen op een baan bijzonder groot zijn wanneer je je laat omscholen. Het is daarbij essentieel dat je goed in kaart brengt waar je passie ligt en dat je je goed oriënteert op de kansrijke sectoren.

Wil je graag meer informatie over omscholen, de mogelijkheden inventariseren of professioneel advies inwinnen? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over omscholing.

Neem contact op