Alles wat je moet weten over werken in de uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging

Werken in de zorg betekent een veelzijdig en dankbaar beroep. Of je nu als verpleegkundige, tandartsassistente...
Lees meer..
Werken in de zorg betekent een veelzijdig en dankbaar beroep. Of je nu als verpleegkundige, tandartsassistente...
Lees meer..
Werken in de zorg betekent een veelzijdig en dankbaar beroep. Of je nu als verpleegkundige, tandartsassistente of sociaal pedagogisch hulpverlener werkt, het helpen van mensen staat centraal in jouw werk....
Lees meer..

In onze samenleving hechten we veel waarde aan uiterlijke verzorging. Een verzorgd uiterlijk geeft mensen een goed gevoel en draagt bij aan hun zelfvertrouwen. Niet zo gek dus, dat veel mensen regelmatig een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de kapper, schoonheidsspecialiste of pedicure. Wil jij in dit vakgebied aan de slag? Of wil je je verder specialiseren? Met een opleiding of cursus uiterlijke verzorging leer je alles wat je moet weten.

Wat is uiterlijke verzorging?

In het vakgebied uiterlijke verzorging - de naam zegt het al - houd je je bezig met de verzorging van het uiterlijk van mensen. Dat gaat veel verder dan alleen het gezicht of het haar. Ook de verzorging van bijvoorbeeld de huid, handen en voeten vallen hieronder. Binnen de zorgsector zijn er dan ook veel verschillende beroepen op het gebied van uiterlijke verzorging, van schoonheidsspecialiste tot pedicure.

Pedicure is een beroep binnen de uiterlijke verzorging.

Populaire beroepen in uiterlijke verzorging

Het vakgebied uiterlijke verzorging is erg breed. Je kunt vanuit veel verschillende functies een bijdrage leveren aan het uiterlijk – en daarmee ook het zelfvertrouwen – van mensen. Lijkt het je leuk om in deze sector te werken, maar weet je nog niet goed welk beroep bij jou past? Laat je dan inspireren door onderstaande lijst met populaire beroepen in de uiterlijke verzorging.

Schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist houd je je met name bezig met de verzorging van het lichaam en gezicht van je klanten. Je reinigt en verzorgt de huid en geeft ook advies over hoe huidproblemen voorkomen of behandeld kunnen worden. Ook ontharing en het geven van massages horen bij je takenpakket.

(Thuis)kapper

Als (thuis)kapper houd je je bezig met haarverzorging. Denk daarbij onder andere aan het knippen, verven, wassen en modelleren van het haar. Daarbij luister je goed naar de wensen van de klant, maar kun je ook goed adviseren wanneer de klant niet goed weet wat hij of zij wil.

Visagist

Als visagist houd je bezig met het reinigen en verzorgen van de huid van het gezicht en het aanbrengen van make-up. Daarbij camoufleer je oneffenheden en leg je juist meer de nadruk op de sterke punten.

Pedicure

Als pedicure houd je je bezig met de verzorging van voeten. Je verzorgt nagels en behandelt voetproblemen als eelt en likdoorns. Je kan je ook specialiseren als medisch pedicure. In deze rol mag je ook voetproblemen met een medische oorzaak behandelen.

Vind de opleiding of training die voor je werkt

 • De beste opleiders van Nederland
 • Laagsteprijsgarantie
 • Meer dan 7.000 opleidingen & trainingen

Competenties in uiterlijke verzorging

Wil je aan de slag met uiterlijke verzorging? Dan is vakkennis alleen niet voldoende. Je moet ook over bepaalde competenties beschikken, zoals:

 • goed kunnen luisteren en begrip hebben voor de situatie van anderen;
 • makkelijk contact kunnen leggen met mensen;
 • goed en duidelijk kunnen adviseren;
 • op de juiste manier met de privacy van je klanten omgaan.
Als schoonheidsspecialist geef je ook massages.

Doe de test: past uiterlijke verzorging bij jou?

Beschik je over bovenstaande competenties? Dan heb je een goede basis voor een baan in de uiterlijke verzorging. Twijfel je nog of het vakgebied wel iets voor jou is? Doe dan onderstaande test. Als jij alle vijf de vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, past het vakgebied uiterlijke verzorging perfect bij jou.

 1. Ben jij creatief en vind je het leuk om met klanten mee te denken als zij zelf niet goed weten wat zij willen?
 2. Ben je een pietje precies en werk je nauwkeurig?
 3. Vind je het leuk om een praatje te maken én bied je graag een luisterend oor?
 4. Ben je in staat om zelfstandig te werken?
 5. Hecht je veel waarde aan persoonlijke hygiëne?

Waarom kiezen voor een opleiding of training uiterlijke verzorging via Opleiding.nl?

Op Opleiding.nl vind je een uitgebreid aanbod opleidingen en trainingen op het gebied van uiterlijke verzorging. Zo vind je altijd precies de juiste opleiding of training voor jou. En omdat we samenwerken met de grootste opleiders van Nederland, ben je ervan verzekerd dat je kiest voor een opleiding van hoge kwaliteit. Bovendien profiteer je, wanneer je je inschrijft voor een opleiding via Opleiding.nl, van onze LaagstePrijsGarantie en extra voordelen.

Ontdek jouw mogelijkheden binnen uiterlijke verzorging

Lijkt het je wat om aan de slag te gaan als schoonheidsspecialist, pedicure of met een ander beroep in de uiterlijke verzorging? Of werk je al in dit vakgebied en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen? Bekijk dan het complete opleidingsaanbod voor uiterlijke verzorging. Heb je behoefte aan persoonlijk advies? Bel dan 088 - 9 390 000 of vul ons contactformulier in.

Studieadvies aanvragen