Financieel management en business control

De financiële wereld ontwikkelt zich in sneltreinvaart door de kansen die data-analyse en ict bieden....

Lees verder >

De financiële wereld ontwikkelt zich in sneltreinvaart door de kansen die data-analyse en ict bieden. Dat vraagt om financiële professionals die meegroeien...

Lees verder >

De financiële wereld ontwikkelt zich in sneltreinvaart door de kansen die data-analyse en ict bieden. Dat vraagt om financiële professionals die meegroeien met de veranderingen in hun vak. En die continu...

Lees verder >

Financieel management en business control: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Financieel management en business control

De financiële wereld ontwikkelt zich in sneltreinvaart door de kansen die data-analyse en ict bieden. Dat vraagt om financiële professionals die meegroeien met de veranderingen in hun vak. En die continu bijblijven op gebieden als bedrijfsadministratie, belastingwetgeving, financiering, controle en kostencalculatie. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Binnen Financieel management en Business Control zal de focus vooral op data-analyse en informatievoorziening komen te liggen. Daarnaast is de vraag naar financieel talent een belangrijk onderwerp en kunnen professionals zichzelf steeds meer ontplooien. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de aantrekkingskracht van de financiële branche.

Data-analyse en informatievoorziening zal verreweg de belangrijkste ontwikkeling worden in de financiële wereld. Deze trend is al gaande, maar zal nog meer worden uitgerold. De financieel professional wordt steeds meer informatiemakelaar die mede gaat adviseren.

Voorheen werden die adviezen, zonder data-inkijk en zonder tegenstribbelen, voor waar aangenomen. Nu wil het bedrijf, van manager tot op de vloer, inzicht hebben in de data. ‘Wat gebeurt er’, ‘waarom gebeurt dat’ en ‘hoe spelen we daar op in’ zijn belangrijke vragen. Niet  alleen de financieel professional is hier mee bezig. Het is dus aan de medewerker van de financiële afdeling de taak om de data inzichtelijk te maken voor het hele bedrijf. Het moet transparant zijn!

Financieel managers zijn vaak goed in data verzamelen en conclusies trekken, en daar voornamelijk mee bezig. Maar het wordt voor deze groep ook belangrijk om andere skills te trainen, zoals bijvoorbeeld communicatie. Dan is een training of cursus niet geheel overbodig!

Ook als financieel professional met jarenlange ervaring moet je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, want stilstand is... juist! Er is op dit moment een enorme vraag naar financieel talent. De bedrijven gaan weer mensen inhuren of met flexwerkers aan de gang.

Populaire opleidingen binnen Bedrijfsadministratie en Financial Control zijn:

Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)

Ga op interactieve wijze aan de slag met alle onderwerpen die jij als financieel professional nodig hebt. Van inrichten van een boekhouding tot budgettering en administratie. En van projectadministratie en resultaat-berekeningen tot journaliseren van financiële feiten. Zo krijg je inzicht in diverse bedrijfseconomische onderwerpen en leer je alles om een MBA diploma te behalen.

HBO Bachelor Bedrijfseconomie

De HBO Bacheloropleiding is praktijkgericht en werkt vanuit brede onderwerpen toe naar een financieel-economische verdieping. Je krijgt inzicht in de verschillende bedrijfsprocessen en financiële stromen in organisaties en hoe je die op elkaar afstemt én je kunt je specialiseren in specifieke onderdelen van bedrijfseconomie. Van business-control tot fiscale economie tot bedrijfskundig management. Jij kiest.

Post Bachelor Financial Control

Word jij de nieuwe financieel-economisch expert die jouw organisatie vooruit helpt? Dan is een rol als financial controller zeker iets voor jou. Je verdiept je in bedrijfsbeleid en de financiële huishouding en je leert het inschatten, beoordelen en beheersen van financiële risico’s. De praktijkopdrachten van topdocenten uit de financiële zorgen dat je al je kennis direct kunt toepassen.