Wft en Wft-PE

Of je nu advies geeft over vermogensbeheer of hypothecair krediet: de Wet op het financieel toezicht...

Lees verder >

Of je nu advies geeft over vermogensbeheer of hypothecair krediet: de Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt dat je de juiste papieren nodig hebt...

Lees verder >

Of je nu advies geeft over vermogensbeheer of hypothecair krediet: de Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt dat je de juiste papieren nodig hebt voor het onderwerp waarin je adviseert. Dat geldt...

Lees verder >

Wft en Wft-PE: 338 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (338)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Wft en Wft-PE

Of je nu advies geeft over vermogensbeheer of hypothecair krediet: de Wet op het financieel toezicht (Wft) stelt dat je de juiste papieren nodig hebt voor het onderwerp waarin je adviseert. Dat geldt voor iedereen die werkzaam is binnen de financiële dienstverlening. Zorg ervoor dat je permanent actueel vakbekwaam bent en de benodigde beroepskwalificaties in huis hebt.  

Trends & ontwikkelingen

De financiële wereld is ingrijpend aan het veranderen. De complexiteit, de hoeveelheid en de fijnmazigheid van de wet- en regelgeving zijn de afgelopen jaren toegenomen, waardoor het voor professionals soms lastig is om te weten wat goede keuzes zijn. Daarom is het van belang de basis eigen te maken. Dit kan door een Wft en een aanvullend Wft-PE diploma te behalen, die je vervolgens regelmatig vernieuwt. Zo blijf je helemaal up-to-date in de financiële sector.

Daarnaast heeft technologische innovatie veel invloed op de financiële wereld. Fintech heeft in toenemende mate invloed op banken, verzekeraars en vermogensbeheerders. Deze innovaties worden niet alleen in de producten doorgevoerd, ook de dienstverlening en de back- en frontoffice hebben hiermee te maken.
Vooral de standaard werkzaamheden zullen in sneltreinvaart worden geautomatiseerd. Dit zal de gehele financiële sector treffen. Aan de ene kant heel goed, want de kosten worden gereduceerd en de snelheid verhoogd. Aan de andere kant verdwijnen er daardoor ook banen. Belangrijk dus dat je meegroeit en je ervoor zorgt dat je kunt werken met de nieuwe technologieën en hierover kunt adviseren. Dan ben je van waarde en kun je je onderscheiden.

We hebben ook te maken met een toenemende druk op de winstgevendheid van financiële instellingen. Dit voedt de trend van uitbesteding van bedrijfsprocessen en -functies. Ook hier ontstaat voor sommige banen misschien onzekerheid, maar door deze uitbesteding is er wel weer vraag naar adequate risicobeheersing. Een goed onderwerp om je in te verdiepen! Kortom, als je meegroeit, zijn er volop kansen in de financiële wereld.

Populaire opleidingen binnen WFT en WFT-PE zijn:

WFT Basis

Ben je werkzaam in de financiële dienstverlening, dan worden er hoge eisen aan je gesteld. Er wordt verwacht dat je kennis hebt van juridische en fiscale posities van consumenten, maar ook van aanbieders van financiële producten, banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Met de examengerichte opleiding Wft Basis ben je in elk geval perfect voorbereid op je officiële Wft-examen Basis.

WFT Hypothecair Krediet

De Wet op het financieel toezicht (Wft) bepaalt dat iedereen die werkt in de financiële dienstverlening aan bepaalde eisen moet voldoen. Met de opleiding Wft Hypothecair Krediet leer je daarom onder meer over relevante wet- en regelgeving voor hypothecair krediet en het kredietverleningsproces. Met de examengerichte opleiding Wft Hypothecair Krediet ben je goed voorbereid op je examen Wft-Hypothecair Krediet.

WFT Vermogen

Werk je in de financiële dienstverlening, dan worden er bepaalde eisen aan je gesteld. Zo geldt voor mensen die werkzaam zijn als adviseur op het gebied van vermogensopbouw dat een Wft Vermogen diploma belangrijk is. Je kunt dan financiële posities en doelstellingen van klanten in kaart brengen en je hebt de competenties om een correct adviesgesprek te voeren. Met deze examengerichte opleiding Wft Vermogen ben je perfect voorbereid op je examen Wft-Vermogen.