Pensioenen

We worden steeds ouder. Banen verdwijnen door robotisering. De arbeidsmarkt kent steeds meer zzp’ers....

Lees verder >

We worden steeds ouder. Banen verdwijnen door robotisering. De arbeidsmarkt kent steeds meer zzp’ers. We werken langer door, maar onderbreken onze loopbaan...

Lees verder >

We worden steeds ouder. Banen verdwijnen door robotisering. De arbeidsmarkt kent steeds meer zzp’ers. We werken langer door, maar onderbreken onze loopbaan ook af en toe. Voor mantelzorg of een sabbatical....

Lees verder >

Pensioenen: 7 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (7)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 04-07-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Pensioenen

We worden steeds ouder. Banen verdwijnen door robotisering. De arbeidsmarkt kent steeds meer zzp’ers. We werken langer door, maar onderbreken onze loopbaan ook af en toe. Voor mantelzorg of een sabbatical. Dat alles heeft invloed op onze oudedagsvoorziening: van pensioengat tot een individueler pensioen. Dat vraagt om professionals die hun kennis up-to-date houden en zich blijven verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Voor pensioenen zijn heel veel ontwikkelingen relevant, zoals de stijgende levensverwachting, het aantal toenemende echtscheidingen, de vele zelfstandigen en de afnemende solidariteit zijn slechts enkele voorbeelden. Maar ook de robotisering heeft een flinke impact op de pensioenen. Weet jij wat deze veranderingen betekenen voor pensioenen?

Ten eerste verdwijnt ongeveer de helft van alle banen door de robotisering binnen 20 (!) jaar, blijkt uit de voorspelling van deskundigen. Daartegenover staat dat er andere beroepen ontstaan. Daarnaast zorgt de digitalisering dat professionals gemakkelijker voor zichzelf kunnen beginnen. Het is de tijd van digitaal marxisme.

Naast de robotisering is er ook een trend te zien in ‘langer leven’. We leven nu eenmaal over het algemeen langer dan vorige generaties. Dit betekent ook direct dat er meer mantelzorg wordt verleend. De verwachting hierin is dat dit nog verder zal toenemen, waaronder ook de intensieve en langdurige mantelzorg.

Deze drie ontwikkelingen samen (robotisering, langer leven en mantelzorg), zorgen voor een toekomstige arbeidsrelatie, waarin werkenden time-outs nemen om zich professioneel te herscheppen of mantelzorg te kunnen verlenen. Omdat ze langer moeten doorwerken zullen senioren naar verwachting ook vaker instromen in junior functies of wellicht voor zichzelf beginnen.

Door die ontwikkeling kun je ervan uitgaan dat de (aanvragen tot) waardeoverdrachten zullen toenemen, net als het aantal kleine en grote slapers. Communicatie en voorlichting over pensioenen wordt vele malen belangrijker in deze nieuwe arbeidsrelaties. Bovendien zal men bij het pensioenvermogen willen kunnen, zodat men bijvoorbeeld kan gaan studeren of een eigen zaak kan beginnen. Dit betekent dat de individualisering van pensioen straks geen uitzondering op de regel meer is!

Populaire opleidingen binnen Pensioenen zijn:

Opleiding Branchediploma Leven: Pensioen

Leer alles wat je nodig hebt over pensioenvormen, pensioensystemen en bijbehorende risico’s. Leer over de uitvoering van pensioenregelingen en de financiering daarvan. Bij elkaar is dat dé manier om jouw baan als medewerkers bij een verzekeraars of intermediair meer inhoud te geven. Het certificaat van deze opleiding is onderdeel van het volledige Branchediploma Leven van NIBE-SVV.

Opleiding Beleggen

Welk beleggingsproduct is het meest geschikt? Welke risico’s wil en kan een klant lopen? Als financieel adviseur weet jij het antwoord op deze vragen. Tijdens de opleiding beleggen krijg je inzicht in beleggingsproducten en de basisbeginselen van beleggen, maar ook in kansen en risico’s op korte en lange termijn. Kortom, een ideale basisopleiding is de wereld van het beleggen.

Opleiding Pensioenpraktijk

De Opleiding Pensioenpraktijk gaat over pensioengerelateerde onderwerpen als de eerste pijler pensioenvormen als AOW, Anw en de WIA. Maar ook over het boxenstelsel, pensioenvormen, pensioensystemen en pensioenfinanciering. Bovendien wordt de theorie bij ons continu gekoppeld aan de praktijk waardoor deze opleiding ideaal is voor medewerkers bij pensioenfondsen, levensverzekeringsmaatschappijen en assurantiekantoren.