Bank

Blockchain, crowdfunding, Basel III: de ontwikkelingen in het bankwezen gaan snel. En de concurrentie...

Lees verder >

Blockchain, crowdfunding, Basel III: de ontwikkelingen in het bankwezen gaan snel. En de concurrentie groeit nu ook spelers van buiten de sector een rol...

Lees verder >

Blockchain, crowdfunding, Basel III: de ontwikkelingen in het bankwezen gaan snel. En de concurrentie groeit nu ook spelers van buiten de sector een rol gaan spelen in de markt. Denk aan Google en Apple....

Lees verder >

Bank: 3 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (3)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Bank

Blockchain, crowdfunding, Basel III: de ontwikkelingen in het bankwezen gaan snel. En de concurrentie groeit nu ook spelers van buiten de sector een rol gaan spelen in de markt. Denk aan Google en Apple. Dat heeft impact op bestaande én nieuwe diensten en producten, van kredieten tot vermogensopbouw. Groei jij mee met je vak?

Trends & ontwikkelingen

De economische crisis heeft de financiële sector hard geraakt, waardoor er rigoureuze reorganisaties binnen het bankwezen zijn doorgevoerd en nog steeds worden doorgevoerd. Dit betekent ook dat er vele veranderingen binnen de werkgelegenheid in deze sector te zien zijn. Professionals in de financiële sector verwachten zelfs dat over ongeveer tien jaar deze branche totaal is getransformeerd.

Elk vakgebied heeft er mee te maken, maar het bankwezen toch wel het meest: de technologische ontwikkelingen. IT-specialisten zijn ontzettend waardevol voor banken om te kunnen blijven bestaan en mee te gaan in de toekomst. Maar helaas zal de rol van banken een stuk kleiner worden in de financiële wereld. Sommige vakmensen hebben het erover dat de banken over tien jaar een derde van hun waarde hebben verloren aan startups die slimme technologie gebruiken. Dat zijn heftige voorspellingen! Maar als je bedenkt dat Google en Apple al toetreden in de financiële markt, is het niet gek.

Als je in het bankwezen werkt, is het daarom belangrijk om jezelf snel te gaan ontwikkelen. Vooral op technologisch vlak. Maar ook op advies niveau liggen er kansen! Zelfs als je uit de bankwereld stapt, dan kun je met je kennis aan de slag bij bedrijven als Google, die in deze markt stappen. Op dit moment ontstaat er een doe-het-zelf-samenleving die in toenemende mate draait op peer-2-peer geld. Bankieren zonder banken maar met handige apps of andere technologische ontwikkelingen.

Finance professionals zullen meer gaan samenwerken met IT’ers. Hierdoor zal de arbeidsmarkt nog meer veranderen, omdat deze vakmensen niet in een organisatie, maar als ZZP’er aan de gang gaan. Belangrijk dus om flexibel en proactief te zijn en je kennis te combineren met goede sociale vaardigheden.

Populaire opleidingen binnen Bank zijn:

Algemene Opleiding Bankbedrijf

Wil je bij een bank werken en inzicht krijgen in het bankwezen? In de Algemene Opleiding Bankbedrijf leer je alles over de laatste ontwikkelingen als Payments Services Directive (PSD), Crowdfunding en Basel III en ontdek je hoe een bank werkt en welke veranderingen er zijn. Deze praktijkgerichte aanpak met ervaren docenten en een online leeromgeving is ideaal voor mensen met een functie in het bankwezen op HBO-niveau.

WFT Basis

WFT, of wet op het financieel toezicht, stelt eisen aan iedereen die werkt is in de financiële dienstverlening. Een zeer nuttig diploma dus en onze opleiding biedt jou een perfecte basis om te slagen. Je leert over de juridische en fiscale positie van consumenten. Over aanbieders van financiële producten, banken, verzekeraars en pensioenfondsen én over betalen, sparen, beleggen, lenen en verzekeren. 

FFP Financiële Planning

Als financieel planner ben je deskundig op het gebied van vermogensvorming. Je snapt de langetermijnplanning met betrekking tot familie, arbeid, wonen en ondernemerschap. In de opleiding FFP Financiële Planning word je optimaal voorbereid op je rol als accountmanager voor vermogende particulieren, personal banker of financieel adviseur. Theorie en praktijk gaan hier hand in hand en alle bijeenkomsten worden verzorgd door topdocenten uit de praktijk.