Regelgeving risk en compliance

De vraag naar compliance professionals wordt alleen maar groter. Naast de financiële sector is compliance en risicomanagement ook binnen de overheid en...

Lees verder >

De vraag naar compliance professionals wordt alleen maar groter. Naast de financiële sector is compliance en risicomanagement ook binnen de overheid en media steeds vaker een ‘hot topic’. Inhoudelijk komt er meer focus te liggen op gedragsverandering...

Lees verder >

De vraag naar compliance professionals wordt alleen maar groter. Naast de financiële sector is compliance en risicomanagement ook binnen de overheid en media steeds vaker een ‘hot topic’. Inhoudelijk komt er meer focus te liggen op gedragsverandering dan puur op regelgeving. Houd je kennis up-to-date!

Trends & ontwikkelingen

Na de financiële crisis in 2014...

Lees verder >

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveaus

Trainingen (7) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

2 dagen Trainingen Vanaf  € 729,00  incl. BTW
3 dagen Trainingen Vanaf  € 1.539,25  incl. BTW
3 dagen Trainingen Vanaf  € 1.795,25  incl. BTW
2 dagen Trainingen Vanaf  € 1.482,50  incl. BTW
1 dag Trainingen Vanaf  € 791,70  incl. BTW
3 dagen Trainingen Vanaf  € 1.865,25  incl. BTW

Vakopleiding (4) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

12 maanden Vakopleiding Vanaf  € 10.702,10  incl. BTW
3 maanden Vakopleiding Vanaf  € 3.224,31  incl. BTW
2 maanden Vakopleiding Vanaf  € 729,00  incl. BTW
1 maand Vakopleiding Vanaf  € 724,00  incl. BTW

HBO-programma (3) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

6 maanden HBO-programma Vanaf  € 3.116,85  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 3.826,85  incl. BTW
3 maanden HBO-programma Vanaf  € 1.979,85  incl. BTW

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

36 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 11.163,00  incl. BTW
36 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 15.483,00  incl. BTW
1 maand HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 284,00  incl. BTW

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

6 maanden Post Bachelor Vanaf  € 3.853,35  incl. BTW

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

3 maanden Masterclass Vanaf  € 3.373,85  incl. BTW

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Regelgeving risk en compliance

De vraag naar compliance professionals wordt alleen maar groter. Naast de financiële sector is compliance en risicomanagement ook binnen de overheid en media steeds vaker een ‘hot topic’. Inhoudelijk komt er meer focus te liggen op gedragsverandering dan puur op regelgeving. Houd je kennis up-to-date!

Trends & ontwikkelingen

Na de financiële crisis in 2014 is gebleken hoe belangrijk strengere regelgeving is om consumenten te beschermen tegen het winstbejag van banken en andere financiële instellingen. Sindsdien wordt er niet alleen binnen de financiële sector, maar ook binnen de overheid en in de media veel gesproken over compliance. Dat compliance op basis van regels niet voldoende is, is gebleken. De bedrijfscultuur en het gedrag van individuele werknemers zijn minstens zo belangrijk. In de komende jaren zal binnen risicomanagement en compliance daarom meer focus liggen op gedragsverandering en ‘soft controls’.

Compliance is niet meer alleen voorbehouden aan de financiële sector. Ook de corporate wereld besteedt meer aandacht aan risicobeheersing nadat een aantal grote merken ernstige reputatieschade opliep na schandalen. In de komende jaren zullen steeds meer bedrijven een compliance afdeling opzetten of een compliance professional in dienst nemen.

Vanwege deze uitbreiding en toenemende regeldruk in alle sectoren, neemt de vraag naar Compliance Officers toe. Van hen wordt verwacht dat ze juridisch onderlegd zijn, maar ook verstand hebben van gedragspsychologie. Bovendien moeten ze pro-actief reageren op mogelijke risico’s en vooraf al strategieën bepalen voor situaties waarin het fout gaat. Daarvoor moeten ze voldoende kennis hebben van het bedrijf en de branche waarin het bedrijf opereert. Dat maakt het vak Risk en Compliance breed en uitdagend.

Populaire opleidingen binnen Regelgeving Risk en Compliance zijn:

Certified Compliance Officer

Speciaal voor ervaren compliance officers, auditors en andere professionals met toezichtverantwoordelijkheden is er de opleiding tot volwaardig compliance officer. Je leert dan onder meer bedrijfsgerelateerde risico’s analyseren en maatregelen treffen binnen de kaders van de wet. De docenten, die hun sporen hebben verdiend in de wereld van compliance, weten de theorie altijd te koppelen aan de praktijk.

Financieel Riskmanagement

Ga aan de slag met de belangrijkste onderwerpen van riskmanagement. Met financieel risicomanagement bijvoorbeeld en het uitvoeren van risicometingen. Of met verschillende risico’s die banken lopen en de manier waarop zij die beheersen. De training Financieel Riskmanagement is dé voorbereiding op de training ‘foundations of financial risk’, waarmee je een officieel erkende certificering van GARP kunt halen.

Opleiding Rechtwijzer

Wil je meer weten over juridische aspecten van de relatie tussen de bank en de particuliere of zakelijke cliënt, dan is de Opleiding Rechtwijzer geschikt voor jou. Je leert hier alle juridische basiskennis die nodig is om in jouw baan bij een bank te kunnen functioneren. Door de praktijkgerichte aanpak kun je alles wat je leert al snel toepassen in uw praktijk.