Accountancy

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een...

Lees verder >

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed...

Lees verder >

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed advies kunnen geven gebaseerd op gedegen kennis: van...

Lees verder >

Accountancy: 4 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (4)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Accountancy

Nu veel standaard werkprocessen worden overgenomen door robots wordt de vraag naar accountants met een adviserende rol groter. Professionals die goed advies kunnen geven gebaseerd op gedegen kennis: van jaarrekeningen tot recht, van auditing tot debiteuren- en crediteurenadministratie. Houd je kennis van de nieuwste wet- en regelgeving up-to-date.

Trends & ontwikkelingen

Als accountant in de MKB-branche zul je in de nabije toekomst vooral je geld gaan verdienen met advieswerk. Robots nemen namelijk steeds meer standaard werkprocessen over. Daarnaast bieden technologische ontwikkelingen in de auditpraktijk waar het over data-analyse, blockchain en artificial intelligence gaat, voor de grotere bedrijven een uitkomst. De kleinere organisaties zullen volgen, maar dat is niet ‘morgen’ al. In de tussentijd moet de accountant tijd nemen om kennis te vergaren en zich in de toekomst onmisbaar te maken.

De accountant van de toekomst gaat toegevoegde waarde bieden in de adviserende en dienstverlenende rol. En dat is niet alleen op financieel gebied, ook op fiscaal, juridisch en bedrijfskundig gebied zal hij adviezen moeten kunnen geven.

Fiscaal en overig advies nemen op dit moment samen ongeveer 20 procent van de omzet van ‘kleine’ accountantskantoren voor hun rekening. Dit is ongeveer twee procent hoger dan 10 jaar geleden maar uit menig onderzoek blijkt dat de vraag groeit naar een adviserende en meer proactieve accountant die de ondernemer verder helpt.

Denk goed na over de gevolgen van digitalisering en wat die betekenen voor jouw vak. Op dit moment trekt de economie nog steeds aan en willen bedrijven graag bij hun administratie geholpen worden, waardoor jij nog steeds voldoende werk hebt.

Populaire opleidingen binnen Accountancy zijn:

Post HBO AA Accountancy - Finance

Ben je aan het werk op een accountancykantoor en wil je als volwaardig accountant klanten helpen op het gebied van finance? Dan is het behalen van een AA-titel voor jou van belang en is deze Post HBO-opleiding met oriëntatie Finance zeker geschikt voor jou. De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren professionals die jou verzekeren van een goede opleiding met mooie carrièrekansen.

HBO Bachelor Accountancy

Ben je geïnteresseerd in het adviseren van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf over hun financiële bedrijfsvoering? Dan is de opleiding HBO Bachelor Accountancy een passende keus. Je legt hiermee een degelijk fundament voor een opleiding tot volwaardig accountant. Bovendien wordt de opleiding verzorgd door praktijkgerichte, ervaren docenten en is opgebouwd uit flexibel in te delen modules. Ideaal voor naast je baan dus!

Praktijkdiploma Assistent - Accountant

Met een degelijke introductie van onderwerpen als accountancy, wet- en regelgeving en algemene en bedrijfseconomie leg jij een perfecte basis voor een loopbaan in de accountancy. Het programma maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Accountancy, dus als je verder wilt heb je al de nodige vrijstellingen verdiend. Uiteraard zijn de opdrachten op de praktijk georiënteerd zodat al je kennis gelijk toepasbaar is.