Bedrijfseconomie en management

Mensen met gedegen kennis van financieel-economische processen hebben een voorsprong op de arbeidsmarkt. Van banken tot winkelketens, van verzekeraars...

Lees verder >

Mensen met gedegen kennis van financieel-economische processen hebben een voorsprong op de arbeidsmarkt. Van banken tot winkelketens, van verzekeraars tot ziekenhuizen: allemaal staan ze te springen om goed opgeleide professionals. Verdiep je kennis...

Lees verder >

Mensen met gedegen kennis van financieel-economische processen hebben een voorsprong op de arbeidsmarkt. Van banken tot winkelketens, van verzekeraars tot ziekenhuizen: allemaal staan ze te springen om goed opgeleide professionals. Verdiep je kennis van bedrijfseconomie en geef je carrière een boost.

Trends & ontwikkelingen

Als professional op het gebied...

Lees verder >

Bedrijfseconomie en management: 125 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (15) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Vakopleiding (16) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

12 maanden MBO-programma € 3.545,10

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

HBO-programma (32) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

6 maanden HBO-programma € 2.953,35
3 maanden HBO-programma € 1.117,36
12 maanden HBO-programma € 4.307,15
3 maanden HBO-programma € 1.346,46
3 maanden HBO-programma € 1.373,05
24 maanden HBO-programma € 11.353,35
6 maanden HBO-programma € 2.953,35
3 maanden HBO-programma € 1.095,56
12 maanden HBO-programma € 6.221,85
3 maanden HBO-programma € 1.363,05
12 maanden HBO-programma € 4.126,85
3 maanden HBO-programma € 1.393,85
3 maanden HBO-programma € 1.391,46
12 maanden HBO-programma € 6.562,35
24 maanden HBO-programma € 8.750,45
3 maanden HBO-programma € 1.123,90
3 maanden HBO-programma € 1.117,36
3 maanden HBO-programma € 1.402,60
24 maanden HBO-programma € 6.547,35

HBO Bacheloropleiding (14) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

0 maanden HBO Bacheloropleiding
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 18.526,45
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 18.526,45
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 18.526,45
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 18.526,45
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 18.526,45
NVAO-geaccrediteerd
HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

6 maanden Post Bachelor € 2.873,68

Masterclass (3) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Professional Master (2) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Masteropleiding NVAO-geaccrediteerd € 21.053,85

(39)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Bedrijfseconomie en management

Mensen met gedegen kennis van financieel-economische processen hebben een voorsprong op de arbeidsmarkt. Van banken tot winkelketens, van verzekeraars tot ziekenhuizen: allemaal staan ze te springen om goed opgeleide professionals. Verdiep je kennis van bedrijfseconomie en geef je carrière een boost.

Trends & ontwikkelingen

Als professional op het gebied van bedrijfseconomie en management heb je de afgelopen jaren veel nieuwe trends meegemaakt. Lerende organisatie, zelfsturende teams, netwerkorganisatie en het nieuwe werken zijn enkele voorbeelden. Deze trends zien we in Buurtzorg, Effectory en Finext. Zijn dit de trends die de toekomst voor de inrichting van de organisatie en het management bepalen?

Deze trends zorgen ervoor dat ‘winst maken’ niet meer het oogmerk is van organisaties, maar dat de focus verschuift naar duurzame groei. Het wordt steeds belangrijker om de klant tevreden te houden. Er is meer aandacht voor mens en het talent, waardoor de betrokkenheid bij beide partijen wordt vergroot. Dit leidt ertoe dat medewerkers meer intrinsiek gemotiveerd (commitment) zijn en dat het doel van hoge klanttevredenheid in acht wordt genomen.

De trend die hiermee gepaard gaat is die van de plattere organisatie. Het aantal managementlagen wordt teruggedrongen, waardoor bedrijven efficiënter en slagvaardiger functioneren. Zo kunnen medewerkers sneller reageren op vragen van de klant, komen ze betrouwbaarder over en kunnen ze oplossingen op maat bieden.

Ook het empowerment zorgt voor een ‘klant eerst’ gedachtengoed. Door de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zo laag mogelijk in de organisatie te leggen, worden beslissingen genomen door mensen die ook direct contact hebben met de klant. Dit leidt tot kwaliteit!

Wil je op de hoogte zijn van alle veranderingen in de bedrijfseconomie en management? Dan is het tijd om bij te leren en te zorgen dat je weer up-to-date bent.

Populaire opleidingen binnen Bedrijfseconomie en Management zijn:

HBO Management, Economie en Recht

Verdiep je in juridische, economische en managementaspecten van bedrijfsvoering en ontwikkel een ideale basis voor jouw rol in een managementfunctie. In het programma HBO Management, Economie en Recht ontwikkel je een sterk analytisch vermogen en bekijk je organisatievraagstukken vanuit alle invalshoeken. Je wordt begeleid door ervaren docenten die de praktijk door en door kennen.

HBO Bachelor Bedrijfseconomie

Wil jij meer inzicht in de bedrijfsvoering en handvatten om jouw organisatie te verbeteren? In de opleiding HBO Bachelor Bedrijfseconomie krijg je de juiste inzichten om financieel-economische problemen op te lossen en financieel beleid en strategie te bepalen. Je wordt begeleid door de beste docenten uit de praktijk en die koppelen de theorie gelijk aan jouw werkpraktijk. Op die manier is biedt deze opleiding direct succes in je huidige baan.

MBO Bedrijfseconomie

Wil je doorgroeien in een functie gericht op economie en management, dan biedt de MBO Bedrijfseconomie toepasbare kennis om je loopbaan verder te ontwikkelen. Met deze opleiding op zak kun je bovendien versneld doorstromen naar verschillende erkende MBO-opleidingen. En, al je nieuw opgedane kennis is direct toepasbaar in de praktijk.