Schenk- en Erfwijzer

Het Nederlandse recht met betrekking tot schenken en erven

Vanaf

€ 450,00

Duur

1 maand

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze zeer actuele opleiding Schenk- en Erfwijzer verdiep je je in de werking van het Nederlands recht met betrekking tot schenken en erven en de werking van de belastingen die worden geheven over schenkingen en erfrechtelijke verkrijgingen. Ook leer je meer over de mogelijkheden voor fiscaal ondersteunde vermogensoverheveling. Door de praktijkgerichte insteek van de theorie krijg je alle noodzakelijke handvatten om het geleerde direct toe te passen in je eigen werk.

Doelgroep

De opleiding Schenk- en Erfwijzer is ontwikkeld voor medewerkers van financiële instellingen, financieel adviseurs, accountmanagers, particuliere cliënten, financieel planners, cliëntadviseurs en relatiebeheerders.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat je kennis en inzicht ontwikkelt in het Nederlandse recht met betrekking tot schenken en erven. Je vergaart je kennis via e-learning. Als eerste wordt het Nederlandse recht met betrekking tot schenken behandeld. Daarbij verdiep je je tevens in de belasting die over schenkingen geheven wordt (schenkbelasting). Daarna wordt het Nederlandse recht met betrekking tot erven behandeld. Daarbij krijg je tevens inzicht in de belasting die over erfrechtelijke verkrijgingen wordt geheven (erfbelasting). Ten slotte worden de mogelijkheden behandeld die bestaan om fiscaal ondersteund vermogen over te hevelen.

Vooropleiding

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, maar minimaal MBO-werk- en -denkniveau is gewenst.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

 

Schenk- en Erfwijzer

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,7

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.