Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Behaal het diploma Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Vanaf

€ 6.145,10

Duur

10 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Bestuursacademie

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bij Burgerzaken kun je terecht voor diverse producten en diensten. Denk daarbij aan het aanvragen van paspoorten, uittreksels uit het geboorteregister, rijbewijzen, huwelijksakten en geboorteaangiften. De betrokken wet- en regelgeving verandert regelmatig. De Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ) biedt een ideaal fundament voor een veelzijdige baan in de frontoffice van Burgerzaken. Deze opleiding reikt alle benodigde basiskennis en inzichten aan over de verschillende deelterreinen van het vakgebied burgerzaken. Na afloop ben je volledig op de hoogte van de werkzaamheden en ben je volledig ingewerkt.

Jouw resultaat

Na afloop van deze opleiding ben je op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving op het gebied van onder andere identificatie, burgerlijke stand, nationaliteit en geboorte. Je weet het belang van een klantgerichte houding, het belang van doorvragen en hoe je met weerstand van klanten kunt omgaan. Hierdoor kun je de burgers die bij de balie Burgerzaken komen, helpen met uiteenlopende vragen en verzoeken.

Doelgroep

Je werkt op een afdeling Burger- of Publiekszaken of het KCC binnen een gemeente of je gaat daar starten. Je wilt je graag ontwikkelen om de burger passend en vakinhoudelijk (beter) te woord te staan en te kunnen helpen en informeren.

Aanpak

Deze opleiding is gericht op de praktijk. Aan de hand van de theorie ga je aan de slag met oefen- en praktijkopdrachten in je eigen werkomgeving. Dat levert je direct resultaat op. Ervaren docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk bieden je praktische handvatten. Na afloop beschik je over kennis van de verschillende deelterreinen van het vakgebied burgerzaken. Alle relevante onderwerpen waar je in de praktijk mee te maken krijgt, komen aan bod. Ook ontwikkel je communicatievaardigheden die je als medewerker nodig hebt om de burger professioneel te woord te kunnen staan. Kortom: een opleiding waar je meteen mee aan de slag kunt.

Vooropleiding

Je dient voor minimaal 2 dagen per week werkzaam te zijn op een afdeling Burgerzaken, Publiekszaken of het KCC. Je kunt hiervoor ook stage lopen. De opleiding sluit aan op MBO-niveau.

Incompany

Uiteraard kun je dit programma ook incompany volgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. Je kunt ons bereiken op 035 - 7 604 860 of mail naar incompany@bestuursacademie.nl.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 

Basisopleiding Burgerzaken (BOBZ)

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Bestuursacademie Nederland - Opleidersscore 8,1

Dé opleider voor het openbaar bestuur
Bestuursacademie Nederland is hét kennis- en opleidingscentrum voor het openbaar bestuur. Met meer dan 50 jaar ervaring weet Bestuursacademie Nederland als geen ander hoe mensen optimaal functioneren in een politiek-bestuurlijke context. Via een compleet pakket aan vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen worden jaarlijks duizenden medewerkers binnen de overheid opgeleid en getraind.