Burger- en publiekzaken

De Nederlandse samenleving wordt diverser en vergrijsd. En omdat de politiek steeds vaker een beroep op burgers zelf doet, heeft dat gevolgen voor burger-...

Lees verder >

De Nederlandse samenleving wordt diverser en vergrijsd. En omdat de politiek steeds vaker een beroep op burgers zelf doet, heeft dat gevolgen voor burger- en publiekszaken. Welke informatie verstrek je wel? Welke gegevens mogen gedeeld worden met andere...

Lees verder >

De Nederlandse samenleving wordt diverser en vergrijsd. En omdat de politiek steeds vaker een beroep op burgers zelf doet, heeft dat gevolgen voor burger- en publiekszaken. Welke informatie verstrek je wel? Welke gegevens mogen gedeeld worden met andere instellingen? En wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van personen- en familierecht? Ben jij up-to-date?...

Lees verder >

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveaus

Trainingen (6) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

2 dagen Trainingen Vanaf  € 778,35  incl. BTW
4 maanden Trainingen Vanaf  € 4.667,30  incl. BTW
4 maanden Trainingen Vanaf  € 4.667,30  incl. BTW
1 maand Trainingen Vanaf  € 1.592,35  incl. BTW
3 dagen Trainingen Vanaf  € 1.345,10  incl. BTW
2 dagen Trainingen Vanaf  € 1.168,35  incl. BTW

Vakopleiding (2) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

12 maanden Vakopleiding Vanaf  € 7.073,85  incl. BTW
6 maanden Vakopleiding Vanaf  € 4.285,35  incl. BTW

MBO-programma (5) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

5 dagen MBO-programma Vanaf  € 1.964,60  incl. BTW
12 maanden MBO-programma Vanaf  € 6.339,35  incl. BTW
2 maanden MBO-programma Vanaf  € 1.469,60  incl. BTW

HBO-programma (9) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

2 maanden HBO-programma Vanaf  € 1.309,60  incl. BTW
10 maanden HBO-programma Vanaf  € 9.092,75  incl. BTW
1 dag HBO-programma Vanaf  € 711,60  incl. BTW
10 maanden HBO-programma Vanaf  € 9.092,75  incl. BTW
3 maanden HBO-programma Vanaf  € 2.518,85  incl. BTW
8 maanden HBO-programma Vanaf  € 5.613,10  incl. BTW

HBO Bacheloropleiding (3) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf  € 18.526,45  incl. BTW
3 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 765,00  incl. BTW
6 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 1.580,00  incl. BTW

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

6 maanden Post Bachelor Vanaf  € 3.452,85  incl. BTW

(1)

3 dagen Vanaf  € 197,23  incl. BTW

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Burger- en publiekzaken

De Nederlandse samenleving wordt diverser en vergrijsd. En omdat de politiek steeds vaker een beroep op burgers zelf doet, heeft dat gevolgen voor burger- en publiekszaken. Welke informatie verstrek je wel? Welke gegevens mogen gedeeld worden met andere instellingen? En wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van personen- en familierecht? Ben jij up-to-date?

Trends & ontwikkelingen

De Nederlandse samenleving wordt steeds diverser en dat is ook bij burger- en publiekszaken goed te merken. Heb jij een goed beeld van de huidige samenstelling van de Nederlandse samenleving?
Er is een toename in culturele diversiteit. Steeds meer mensen immigreren en emigreren. De verwachting is dat deze trend, die de afgelopen vijftig jaar duidelijk zichtbaar was, doorzet in de toekomst. Een andere trend is de vergrijzing van de samenleving: het aantal ouderen neemt toe en het aantal jongeren neemt af. De verwachting is dat de historische omslag rond 2020 zal plaatsvinden; het aantal ouderen (65+) is dan groter dan het aantal jongeren (tot 20 jaar).

Ook de samenstelling van huishoudens is diverser geworden. Wist je bijvoorbeeld dat er tegenwoordig veel meer eenpersoonshuishoudens zijn en het aantal (thuiswonende) kinderen afneemt?
Een andere relevante trend voor burger- en publiekszaken, is de veranderende relatie tussen burger en overheid. De burger van nu neemt steeds meer initiatief en de positie van de overheid is meer en meer facilitair. De politiek doet steeds vaker een beroep op de eigen kracht van burgers om meer ondersteuning in het eigen netwerk te vinden. Dit heeft alles te maken met de versobering van collectieve voorzieningen.