Openbare orde en veiligheid

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft...

Lees verder >

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En...

Lees verder >

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En met die behoefte groeit de vraag naar professionals...

Lees verder >

Openbare orde en veiligheid: 25 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (25)

2 dagen Trainingen vanaf € 1.484,18 incl. BTW Dag 8 locaties 1e startmoment: 04-03-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Openbare orde en veiligheid

Cyberaanvallen voorkomen, crisissituaties beheersen, de openbare orde handhaven: de samenleving heeft grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. En met die behoefte groeit de vraag naar professionals die gevaarlijke situaties kunnen identificeren. Professionals die zich durven vastbijten in veiligheidsvraagstukken om tot oplossingen te komen. Behoor jij tot deze vakmensen?

Trends & ontwikkelingen

Onze maatschappij kan steeds meer worden beschouwd als een complex van verbindingen, tussen mensen, tussen organisaties en apparaten. Door het internet en Internet of Things (IoT) zijn we altijd en overal met elkaar verbonden, met verschillende apparaten op diverse netwerken. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor de waarborging van de openbare orde en veiligheid, omdat het aantal kanalen om te monitoren alsmaar toeneemt. De overheid, het bedrijfsleven en particulieren zijn kwetsbaarder dan ooit voor cyberaanvallen, zo blijkt uit het groeiende aantal cyberaanvallen.

Tegelijkertijd biedt het gebruik van internet en IoT juist aanzienlijk veel kansen. Overheidsinstanties gebruiken nieuwe technologieën om de dienstverlening te verbeteren, de handhaving te versterken, de transparantie te vergroten en de burger te betrekken. Met de beschikbare data, afkomstig van netwerken en apparaten, is het mogelijk om situaties te analyseren en incidenten te signaleren. Nieuwe technologieën worden ingezet om sneller en beter te reageren op calamiteiten en om potentiële aanslagen te voorspellen. De uitdaging is echter: hoe ver kun je gaan in het gebruik van data? Privacy is een gevoelig onderwerp. Met de nodige regels en richtlijnen wordt deze privacy zorgvuldig bewaakt. Ken jij de ins en outs van de privacywetgeving?