Ruimtelijk domein

Bevolkingsgroei, vergrijzing en leegloop uit dorpen; het zijn allemaal factoren die invloed hebben op...

Lees verder >

Bevolkingsgroei, vergrijzing en leegloop uit dorpen; het zijn allemaal factoren die invloed hebben op het ruimtelijk domein. En ook de toenemende vraag...

Lees verder >

Bevolkingsgroei, vergrijzing en leegloop uit dorpen; het zijn allemaal factoren die invloed hebben op het ruimtelijk domein. En ook de toenemende vraag naar duurzaam gebruik van bestaand gebied zorgt...

Lees verder >

Ruimtelijk domein: 111 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (111)

1 maand Trainingen vanaf € 1.596,09 incl. BTW Dag 8 locaties 1e startmoment: 04-09-2024
4 maanden Trainingen vanaf € 3.590,39 incl. BTW Dag 8 locaties 1e startmoment: 17-12-2024
2 maanden Trainingen vanaf € 1.949,49 incl. BTW Dag 8 locaties 1e startmoment: 18-12-2024
4 maanden Trainingen vanaf € 4.235,49 incl. BTW Dag 8 locaties 1e startmoment: 07-11-2024
2 maanden Trainingen vanaf € 2.242,93 incl. BTW Dag 8 locaties 1e startmoment: 17-12-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Ruimtelijk domein

Bevolkingsgroei, vergrijzing en leegloop uit dorpen; het zijn allemaal factoren die invloed hebben op het ruimtelijk domein. En ook de toenemende vraag naar duurzaam gebruik van bestaand gebied zorgt ervoor dat de ontwikkelingen zich snel opvolgen. Ben jij op de hoogte?  

Trends & ontwikkelingen

De Nederlandse bevolking groeit als geheel en zal dat ook blijven doen, zo is de voorspelling. Welke invloed heeft onze groeiende bevolking op het ruimtelijk domein? Wat zijn de gevolgen voor gebiedsontwikkeling? De groei wordt onder andere veroorzaakt door het groeiende aantal allochtonen, maar ook de vergrijzing is een essentiële oorzaak. De verwachting is dat het percentage ouderen in afgelegen dorpen sterk zal toenemen. Tegelijkertijd is er in veel kleine dorpen een stilstand gekomen in de bevolkingsgroei. Het risico is dat er achterstanden zullen ontstaan in afgelegen dorpen, door de groei van kwetsbare ouderen en schaarste in voorzieningen.

De economische crisis heeft grote impact (gehad) op het ruimtelijk domein in Nederland. De kijk op gebiedsontwikkeling is aanzienlijk veranderd, waardoor er nieuwe trends en ontwikkelingen zijn ontstaan. Ben jij op de hoogte? Voor 2008 lag de focus vooral op het realiseren van nieuwe gebieden; die focus is ondertussen verschoven naar meer duurzaam gebruik van bestaand gebied. De kunst is om gebieden sterker te maken door waarde toe te voegen op aspecten als leefbaarheid, veiligheid, duurzaamheid en bereikbaarheid. Ook de effecten van energiebesparing, zoals het plaatsen van windmolens, realiseren van zonneparken en de omzet van bio-energie, hebben aanzienlijke invloed op gebiedsontwikkeling.