AA Audit & Assurance III

Onderdeel van de theoretische opleiding tot Accountant Administratieconsulent (AA) - 4 maanden

Opleider

Markus Verbeek Praehep

Prijs

€ 0,00

Niveau

Praktijkopleiding

Duur

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De module AA Audit & Assurance III gaat in op de controle van de jaarrekeningsposten en de eindejaarscontrole. De controleverklaring staat centraal in dit vak. De werkprogramma’s voor de controle van de diverse balansposten worden behandeld. De rapportage van de accountant naar aanleiding van de jaarrekeningcontrole wordt door middel van casuïstiek aan de orde gesteld. Deze module kan ingebracht worden als vrijstelling in de Post HBO Accountancy van Hogeschool Markus Verbeek Praehep. Voor de opleiding Post HBO Accountancy gelden vooropleidingseisen. Kijk voor de voorwaarden bij de opleiding Post HBO Accountancy.

Voor wie?

Deze module is zeer interessant en informatief voor assistent-accountants en bedrijfsvoeringsadviseurs die zich willen verdiepen in de accountantscontrole van jaarrekeningsposten en eindejaarscontrole.

Vooropleiding

Relevant HBO-getuigschrift, bijvoorbeeld HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie, HBO Bachelor Accountancy of HBO Bachelor Bedrijfseconomie.

Aanpak

Onder leiding van zeer ervaren vakdocenten word je op uiterst gedegen wijze voorbereid op het examen.

Tijdens de module heb je toegang tot de professionele digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over de module en de examens. Je kunt via deze omgeving ook makkelijk communiceren met je medestudenten en de docent.

Voorbereiding en studiebelasting

Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.

Vervolgopleiding

 • Post HBO Accountancy
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

In deze module komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Algemene regelgeving
 • Opdrachtaanvaarding (inclusief ethiek)
 • Planningsfase
 • Eindejaarscontrole
 • Afronding
 • Controleverklaring
 • Werkzaamheden van derden
 • Gebeurtenissen na balansdatum

Examen en certificaat

Je sluit de module af met een schriftelijk examen. Het examen wordt afgenomen door VAAC. Uiteraard word je hierover tijdens de module nader geïnformeerd.

Als je het examen met een voldoende afsluit, dan ontvang je het certificaat ‘AA Audit & Assurance III’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Modulevarianten

Deze module duurt 4 maanden. De module wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagvariant heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondvariant heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Cursusgeld: € 1.290,-

Studiemateriaal: € 190,-

Examenkosten: € 255,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.

Je kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen.

Opleider

Markus Verbeek Praehep

Prijs

€ 0,00

Niveau

Praktijkopleiding

Duur

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

Markus Verbeek Praehep

De opleidingspartner voor financiële professionals
Markus Verbeek Praehep is een autoriteit op het gebied van MBO-, HBO en vakopleidingen voor financiële professionals. Wij zijn veruit de grootste opleider in Nederland op het gebied van finance, accountancy, fiscale opleidingen en opleidingen voor de payroll professional. Dankzij zeer ervaren docenten en een uitgekiende opleidingsmethodiek garandeert Marcus Verbeek Praehep maximaal resultaat.