Kort MBO Medewerker financiële administratie (LOI)

Vanaf

€ 1.111,00 incl. BTW

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

LOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In het kort

Vrijwel ieder bedrijf heeft medewerkers financiële administratie nodig. Van commerciële bedrijven tot overheidsinstanties, bij zowel kleine als grote bedrijven. Ben ij goed met cijfers en lijkt het je leuk om hiervan je werk te maken? Wil je werken in financiële administratie, maar wil of je kun je nu nog geen stage lopen? Kies dan voor de opleiding Kort MBO Medewerker financiële administratie waarin je alleen vakspecifieke onderdelen volgt.

Een medewerker financiële administratie werkt op een administratieve afdeling van een bedrijf of organisatie. Hij of zij beheert en bewaart belangrijke gegevens en werkt veel met diverse documenten, zoals facturen. Je leert in deze praktijkgerichte opleiding o.a. omgaan met registratiesystemen en software zoals Excel. Ook maak je kennis met belangrijke basisprincipes en leer je informatie verwerken en registreren. Bovendien is er aandacht voor kwaliteit en zakelijke etiquette.

De opleiding is sterk praktijkgericht. Je doet niet alleen de nodige kennis op, maar past deze meteen toe in verschillende opdrachten. Ook train je je vaardigheden. Zo leer je bijvoorbeeld informatie verzamelen, telefoongesprekken afhandelen en sneltypen.

 • Opleiding op MBO-niveau, zonder stage, keuzedelen en algemene modules.
 • Studeren in je eigen tijd en tempo én 24/7 toegang tot LOI Campus.
 • Intensieve begeleiding door ervaren docenten.
 • Inclusief al het benodigde lesmateriaal, geen extra kosten.
 • Geen vooropleiding nodig.
 • Flexibel examen doen, waar en wanneer je wilt.
 • Biedt mogelijkheid tot vrijstelling bij de volledige MBO-opleiding Medewerker financiële administratie.

Niveau

Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a. archivering, communicatie en correspondentie, zakelijke etiquette en administratie. Ook leer je omgaan met Excel en kun je een certificaat Sneltypen behalen.

Na het afronden van het korte MBO-programma Medewerker financiële administratie heb je brede kennis en vaardigheden opgedaan. Na afloop:

 • ken je de basisprincipes van het registreren, opslaan en archiveren van informatie.
 • ken je op de hoogte van de gangbare zakelijke etiquette.
 • weet je hoe je schriftelijke informatie in een organisatie kunt verwerken en kun je perfect foutloos in het Nederlands en Engels communiceren met klanten.
 • weet je wat er komt kijken bij voorraadbeheer.
 • kun je omgaan met bepaalde communicatiemiddelen, registratiesystemen en software.
 • kun je teksten vlot en accuraat digitaal verwerken en beschik je over een goede toetsenbordvaardigheid.

Studie informatie

Studiemethode en begeleiding

Toelatingscriteria

Het korte MBO-programma Medewerker financiële administratie is de ideale keuze voor iedereen die op MBO-niveau administratieve vakkennis wil opdoen. Je werkt nauwkeurig en bent handig met cijfers. Het programma is ook een aanrader voor wie de volledige MBO-opleiding wil volgen, maar (nog) geen stage kan of wil lopen.

Een medewerker financiële administratie kan vrijwel overal terecht. De functie biedt bovendien tal van doorgroeimogelijkheden!

Voor het volgen van het korte MBO-programma Medewerker financiële administratie is geen speciale vooropleiding vereist.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Wil je werken als medewerker financiele administratie en de opleiding MBO Medewerker financiele administratie volgen, maar wil of kun je nu nog geen stage lopen? Kies dan voor het korte MBO-programma Medewerker financiele administratie. Met een kort MBO-programma volg je enkele of alle vakspecifieke modules uit een volledige MBO-opleiding, zonder stage en algemene modules.Een medewerker financiele administratie werkt op een administratieve afdeling van een bedrijf of organisatie. Hij of zij beheert en bewaart belangrijke gegevens en werkt veel met diverse documenten, zoals facturen.Wil je hierna verder studeren? Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules uit de volledige MBO-opleiding, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

Getuigschrift

De opleiding Kort MBO Medewerker financiële administratie bestaat uit diverse modules die op verschillende manieren afgerond worden. Bijvoorbeeld met een LOI-examen of met een inzendopdracht.  

Steeds meer examens zijn flexibel en kunnen iedere werkdag worden afgelegd op 16 locaties door heel Nederland. Je hoeft niet te wachten op een examendatum en kunt meteen examen doen wanneer jij er klaar voor bent. En dat scheelt veel tijd!

Kijk voor de examenkosten bij Studieduur en kosten.

Na het volledig afronden van dit korte MBO-programma ontvang je het LOI-diploma Kort MBO Medewerker financiële administratie. Een waardevol bewijs waarmee je aantoont dat je alle vakkennis beheerst! Het diploma kan bij doorstroming naar de volledige MBO-opleiding Medewerker financiële administratie worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen voor de gevolgde modules, mits deze inhoudelijk overeenkomen.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant

Cursusgeld
€ 711,-
Examenkosten
€ 351,-
Inschrijfgeld
€ 49,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.111,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.111,-
Neem voor de actuele kosten contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen je graag. (Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur op 088 - 9 390 000.)

Kort MBO Medewerker financiële administratie (LOI)

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

LOI - Opleidersscore 7,9

Groei door. Met een opleiding die zich aanpast aan jou.

De LOI is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot de bekendste opleider van Nederland, met meer dan 1000 opleidingen en jaarlijks ruim 100.000 studenten. Onze kracht en missie: kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk maken voor iedereen. Bij de LOI studeer je dan ook altijd op de meest flexibele manier. Of je nu kiest voor een thuisstudie, met docentbegeleiding via internet of voor onze nieuwste Klassikaal+-methode, die lessen op locatie afwisselt met bijeenkomsten online. Met keuze uit een breed scala aan erkende en geaccrediteerde MBO- en HBO-opleidingen en een groot aantal korte programma’s en cursussen, is er altijd een opleiding die bij je past.