Fiscaliteit voor de Financieel Dienstverlener

De fiscale positie van een ondernemer en een onderneming

Vanaf

€ 624,00

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je op toegankelijke wijze meer leren over de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming? Dan is deze opleiding Fiscaliteit voor de Financieel Dienstverlener van NIBE-SVV een uitstekende keuze. Je leert wat de fiscale gevolgen voor de onderneming en de ondernemer zijn als er een verandering wordt doorgevoerd. Daarnaast verdiep je je in de verschillende varianten van rechtsvormen, het opzetten van een holdingstructuur, het overnemen van een bedrijf en het beëindigen van een bedrijf. Zo krijg je een integrale kijk op fiscaliteit binnen organisaties.

Doel en opzet

Doel van deze interactieve opleiding Fiscaliteit voor de Financieel Dienstverlener is dat je kennis van en inzicht in de fiscale positie van een ondernemer en een onderneming ontwikkelt. De nadruk ligt op de momenten waarop de onderneming een verandering ondergaat. Tijdens de opleiding ga je nader in op de voornaamste fiscale aspecten die een belangrijke rol spelen bij de keuze tussen rechtsvormen. Daarnaast leg je de relatie tussen fiscaliteit en het wijzigen van de rechtsvorm. Ook leer je meer over de fiscale en financiële aspecten met betrekking tot de directeur-grootaandeelhouder en de fiscale en financiële aspecten van holdingstructuren. Je verdiept je tevens in de koop en verkoop van bedrijven en de fiscale problematiek die daarbij speelt. Tot slot integreer je met behulp van cases de leerstof van de voorgaande delen.

Vooropleiding

Je hebt een HBO-werk- en -denkniveau, met enige praktijkervaring.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 7 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor accountmanagers zakelijke relaties en financieringsspecialisten binnen banken of intermediairs.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Rechtsvormen
  • De directeur-grootaandeelhouder
  • Holdingstructuren
  • Koop en verkoop van bedrijven
  • Bank, Belastingdienst en cliënt

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van je opdracht ontvang je het diploma ‘Fiscaliteit voor de Financieel Dienstverlener’ van NIBE-SVV.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

Je volgt de opleiding via e-learning. Hierbij maak je gebruik van onze geavanceerde online leeromgeving. Het is mogelijk een geprinte syllabus te bestellen. Het examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Kosten tot 01 september 2021

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-learning
€ 449,-
Examenkosten
€ 175,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 624,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 624,-
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-learning
€ 449,-
Examenkosten
€ 175,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 624,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 624,-

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Fiscaliteit voor de Financieel Dienstverlener

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,8

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.