Behaviour Driven Development/Specification by Example

Opleider

Computrain

Prijs

€ 1.220,00

Niveau

Trainingen

Duur

2 dagen

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Snel en effectief software specificeren, ontwikkelen en testen? Met intensieve samenwerking tussen ontwikkelteam en klant zorg jij voor de gewenste software. In deze training ontdek je hoe de agile werkvormen Behaviour Driven Development (BDD) en Specification by Example jou hierbij helpen.

Voor wie

Dit is de training voor jou als je werkt als tester of analist in een agile team en sneller goede software wilt maken door de juiste specificaties op te stellen.

BDD en Specification by Example zijn werkvormen waar je met jouw hele team mee aan de slag gaat. Alle rollen in een team werken samen om op deze wijze software te maken. Het is daarom een voordeel wanneer complete agile teams (developmentteam, product owner, scrummaster) deze training samen volgen.

Voorkennis

Je kent en begrijpt de agile mindset: waarde leveren door samenwerking. Je weet wat analyse- en testwerkzaamheden inhouden.

Studiemateriaal

Je gebruikt het meest actuele studiemateriaal, dat speciaal is ontwikkeld voor deze training.

Aanpak van de training

Je gaat in op de manieren om op een snellere, effectievere wijze en met zo min mogelijk ‘waste’ software te specificeren, ontwikkelen en testen. Je gaat hierbij praktisch aan de slag met Behaviour Driven Development (BDD) en Specification by Example. Er is intensieve samenwerking met andere deelnemers. Zo oefen je de agile werkvormen, zodat je deze in je eigen werk kunt toepassen.

Deze geaccrediteerde training wordt uitgevoerd in samenwerking met Improve Quality Services.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

 • Principes
 • BDD en ATDD
 • Specification by Example
 • Samenwerkingsvormen
 • Practica
 • Weet je met welke technieken je hoogwaardige user stories realiseert
 • Maak je voorbeelden, testcases en specificaties als één geheel als effectief uitgangspunt voor de ontwikkeling, zowel voor klant, analist, ontwikkelaar als tester
 • Pas je technieken toe die leiden tot een gezamenlijk en gedeeld begrip van wat ontwikkeld gaat worden
 • Maak je een start met het implementeren van BDD en/of Specification by Example in je agile team
 • Deel je BDD en/of Specification by Example met anderen
 • Kun je de kenmerken en toepassingsgebieden van BDD en Specification by Example toelichten

Examen en certificaat

Na afronding van de training ontvang je het certificaat ‘Behaviour Driven Development/Specification by Example’ van Computrain.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleider

Computrain

Prijs

€ 1.220,00

Niveau

Trainingen

Duur

2 dagen

Inschrijven
Kostenoverzicht

Heb je een vraag?

Onze opleidingsadviseurs beantwoorden graag al je vragen. Je kunt ze bellen van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 21:00 uur en op vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur.
 • 088 - 9 390 000

Zo creëer je een lerende organisatie

Hoe blijf je als organisatie up-to-date?
Continue resultaatverbetering, innovatie, het gebruik van nieuwe technieken en de druk van concurrenten en klanten vereisen veranderende organisaties en ander gedrag. Hoe zorg je ervoor dat je deze uitdaging als ondernemer, manager of leidinggevende aankunt? Door te blijven leren als organisatie. Creëer een lerende organisatie.

Data-talent gezocht op marketingafdelingen

Uit de ‘DM Barometer - De marketeer in 2015’ van DDMA blijkt dat marketingafdelingen snakken naar marketeers die data kunnen omzetten naar informatie en de juiste vragen weten te stellen. De huidige technische infrastructuur en de talent gap op dit gebied zorgen ervoor dat marketingafdelingen onvoldoende toegespitst zijn op de kansen die data biedt.
 
Lees het hele artikel

Nieuwsbrief

Computrain

Vooruit met IT
Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.