Behaviour Driven Development/Specification by Example

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Snel en effectief software specificeren, ontwikkelen en testen? Met intensieve samenwerking tussen ontwikkelteam en klant zorg jij voor de gewenste software. In deze training ontdek je hoe de agile werkvormen Behaviour Driven Development (BDD) en Specification by Example jou hierbij helpen.

Voor wie

Dit is de training voor jou als je werkt als tester of analist in een agile team en sneller goede software wilt maken door de juiste specificaties op te stellen.

BDD en Specification by Example zijn werkvormen waar je met jouw hele team mee aan de slag gaat. Alle rollen in een team werken samen om op deze wijze software te maken. Het is daarom een voordeel wanneer complete agile teams (developmentteam, product owner, scrummaster) deze training samen volgen.

Voorkennis

Je kent en begrijpt de agile mindset: waarde leveren door samenwerking. Je weet wat analyse- en testwerkzaamheden inhouden.

Studiemateriaal

Je gebruikt het meest actuele studiemateriaal, dat speciaal is ontwikkeld voor deze training.

Aanpak van de training

Je gaat in op de manieren om op een snellere, effectievere wijze en met zo min mogelijk ‘waste’ software te specificeren, ontwikkelen en testen. Je gaat hierbij praktisch aan de slag met Behaviour Driven Development (BDD) en Specification by Example. Er is intensieve samenwerking met andere deelnemers. Zo oefen je de agile werkvormen, zodat je deze in je eigen werk kunt toepassen.

Deze geaccrediteerde training wordt uitgevoerd in samenwerking met Improve Quality Services.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

 • Principes
 • BDD en ATDD
 • Specification by Example
 • Samenwerkingsvormen
 • Practica
 • Weet je met welke technieken je hoogwaardige user stories realiseert
 • Maak je voorbeelden, testcases en specificaties als één geheel als effectief uitgangspunt voor de ontwikkeling, zowel voor klant, analist, ontwikkelaar als tester
 • Pas je technieken toe die leiden tot een gezamenlijk en gedeeld begrip van wat ontwikkeld gaat worden
 • Maak je een start met het implementeren van BDD en/of Specification by Example in je agile team
 • Deel je BDD en/of Specification by Example met anderen
 • Kun je de kenmerken en toepassingsgebieden van BDD en Specification by Example toelichten

Examen en certificaat

Na afronding van de training ontvang je het certificaat ‘Behaviour Driven Development/Specification by Example’ van Computrain.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Behaviour Driven Development/Specification by Example

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

Computrain

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.