Beheer

Zorgen voor een stabiel computernetwerk, storingen snel oplossen, klantgegevens beveiligen: IT-beheer...

Lees verder >

Zorgen voor een stabiel computernetwerk, storingen snel oplossen, klantgegevens beveiligen: IT-beheer is essentieel voor een professionele bedrijfsvoering....

Lees verder >

Zorgen voor een stabiel computernetwerk, storingen snel oplossen, klantgegevens beveiligen: IT-beheer is essentieel voor een professionele bedrijfsvoering. Dat vraagt om beheerders die hun kennis up-to-date...

Lees verder >

Beheer: 312 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (312)

4 maanden MBO-programma vanaf € 631,- incl. BTW
3 dagen MHBO vanaf € 2.781,79 incl. BTW Dag 3 locaties 1e startmoment: 03-06-2024
4 maanden Trainingen vanaf € 631,- incl. BTW E-learning

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Beheer

Zorgen voor een stabiel computernetwerk, storingen snel oplossen, klantgegevens beveiligen: IT-beheer is essentieel voor een professionele bedrijfsvoering. Dat vraagt om beheerders die hun kennis up-to-date houden en zich blijven verdiepen in nieuwe ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

De spin in het web. Dat is steeds meer de rol van een beheerder van een of meerdere IT-omgevingen. Dat is ook niet raar. Als we ergens trends zien ontstaan of zichzelf handhaven, dan is het op het gebied van automatiseren. Verregaande samenwerkingen, documenten delen en opslaan in de cloud, noem maar op.

Onze economie digitaliseert in sneltreinvaart. Bedrijven in de flexbranche gaan het hardst, maar dat is door de krapte op de arbeidsmarkt niet vreemd. Alles gaat de cloud in en moet goed beschermd zijn tegen virussen en andere hack of ddos aanvallen.

Om de cloud belofte waar te maken, hebben bedrijven behoefte aan steeds snellere communicatie. Ook in de communicatie met de klant. Of eigenlijk verwacht de klant een op een contact, met iemand of een robot, die direct een correct antwoord kan geven op alle vragen. Op elk denkbaar moment van de dag. Millennials zijn immers al lang niet meer gebonden aan traditionele werktijden.

Om dit alles waar te kunnen maken, is een krachtig en betrouwbaar netwerk een vereiste. Een netwerk dat ook nog eens bescherming biedt tegen malafide praktijken. Uitstekend gedimensioneerd en nog beter onderhouden.

Populaire opleidingen binnen Beheer zijn:


HBO Leergang Netwerkbeheer

Medewerkers maken de hele dag gebruik van het computernetwerk van hun organisatie. Zonder een goed netwerkbeheer kan de organisatie in grote problemen komen. In de HBO Leergang Netwerkbeheer verdiep jij je onder andere in hoe je op de meeste efficiënte manier een netwerk kunt ontwerpen en onderhouden. Ook leer je meer over onderwerpen als dataopslag, IT-architectuur en cloud computing.

MBO ICT-beheerder niveau 4

Wil jij je op het hoogst erkende MBO-niveau ontwikkelen tot ICT-beheerder? Dan is de opleiding MBO ICT-beheerder niveau 4 een uitstekende keuze. Alle belangrijke onderwerpen op het gebied van informatiesystemen en het verhelpen van storingen komen uitgebreid aan de orde. De opleiding is bovendien heel praktijkgericht, zodat je alles wat je leert meteen in de praktijk kunt toepassen.

MBO IT-beheer

De korte opleiding MBO IT-beheer is een goede keuze als jij je als (aankomend) medewerker van IT-dienstverlenende bedrijven of van een IT-afdeling verder wilt ontwikkelen. Je leert over belangrijke onderwerpen als het werken met netwerken, het lokaliseren en verhelpen van storingen en beveiliging. Daarnaast doe je vaardigheden op waarmee je snel en goed kunt reageren op storingen en hulpvragen.