Informatica

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide ICT’ers is groot. Mensen met verstand van zaken, van...

Lees verder >

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide ICT’ers is groot. Mensen met verstand van zaken, van big data tot buyers persona. Professionals die slimme...

Lees verder >

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide ICT’ers is groot. Mensen met verstand van zaken, van big data tot buyers persona. Professionals die slimme oplossingen verzinnen, ontwikkelen, programmeren,...

Lees verder >

Informatica: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Informatica

De vraag op de arbeidsmarkt naar goed opgeleide ICT’ers is groot. Mensen met verstand van zaken, van big data tot buyers persona. Professionals die slimme oplossingen verzinnen, ontwikkelen, programmeren, testen en beheren. Of het nu gaat om het automatiseren van processen, het digitaliseren van gegevens of het analyseren van data.

Trends & ontwikkelingen

Een economie die in een steeds rapper tempo aan het digitaliseren is, dat zijn buitengewone kansen voor iemand die in Informatica is opgeleid. Om al het werken op afstand, de cloud-toepassingen en cyber security vorm te geven, zijn veel informatici nodig. Heel veel. En op alle niveau’s.

We gaan steeds meer zien dat computers slim worden en zelf gaan denken. Artificiële intelligentie wordt steeds meer geaccepteerd en dus gaan bedrijven dit steeds meer inzetten. Een computer die het werk van een agent in een callcenter doet? De ontwikkelingen zijn gaande en worden steeds talrijker.

De noodzaak om analyses uit te voeren, groeit daarmee ook. Zonder de juiste input kunnen we ons namelijk niet meer onderscheiden van de concurrentie. Van big data naar buyers persona. En alle stappen daar tussenin.

Al deze ontwikkelingen vragen ook meer reactiesnelheid en dus rekenkracht met een korte reactietijd. We zien dat daarom steeds meer edge computing plaatsvindt. Als je de verwerking zo dicht mogelijk bij de klant brengt, dan reageer je het snelst.

Heb je interesse in het vakgebied informatica, dan is dit het moment om met je studie of certificering te starten. De vraag naar geschoolde en gecertificeerde mensen wordt alleen maar groter.

Populaire opleidingen binnen Informatica zijn:


HBO IT Certificeringsprogramma

Wil jij vanuit verschillende perspectieven inzicht krijgen in projecten en processen? Dan zit je goed bij het HBO IT Certificeringsprogramma van zes maanden. Je gaat aan de slag met actuele methoden voor projectmanagement en procesverbetering in IT-context. Op het programma staan onder andere lean, PRINCE2® en ITIL®. Na afloop ben je in staat om bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren.

Basisopleiding Informatica

Meer weten over informatica? En de vele bijbehorende mogelijkheden? Dan is de Basisopleiding Informatie van vier maanden de juiste keuze. Je krijgt een overzicht van informatie en de actuele toepassingen ervan. Daardoor ontwikkel je inzicht in informatietechnologie. Onderwerpen die aan bod komen zijn hardware, software, nieuwe media, zakelijke toepassingen en praktische toepassingen van informatica.

SQL Fundamentals

Dat data een steeds belangrijke positie inneemt weten we allemaal. Maar waar moet je beginnen als je er meer over wilt leren? Deze training is speciaal ontwikkeld voor een brede groep van systeembeheerders, startende databaseontwikkelaars of beginnende programmeurs zonder databasekennis. In deze compacte training ontwikkel je brede kennis en vaardigheden op het gebied van Structured Query Language (SQL). Onderwerpen die aan bod komen zijn de historische achtergronden, uitgangspunten en de belangrijkste commando’s van SQL en het maken van eenvoudige query’s.