Data en analyse

Binnen elke organisatie is ontzettend veel data beschikbaar. Zoveel zelfs, dat je er makkelijk het overzicht...

Lees verder >

Binnen elke organisatie is ontzettend veel data beschikbaar. Zoveel zelfs, dat je er makkelijk het overzicht in kwijtraakt. En dat is zonde, want deze...

Lees verder >

Binnen elke organisatie is ontzettend veel data beschikbaar. Zoveel zelfs, dat je er makkelijk het overzicht in kwijtraakt. En dat is zonde, want deze data is juist heel waardevol voor je organisatie....

Lees verder >

Data en analyse: 13 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (13)

1 dag Trainingen vanaf € 424,71 incl. BTW Dag 20 locaties 1e startmoment: 04-12-2023
4 maanden MBO-programma vanaf € 335,- incl. BTW E-learning STAP
1 dag Trainingen vanaf € 313,39 incl. BTW Dag 31 locaties 1e startmoment: 04-12-2023

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Data en analyse

Binnen elke organisatie is ontzettend veel data beschikbaar. Zoveel zelfs, dat je er makkelijk het overzicht in kwijtraakt. En dat is zonde, want deze data is juist heel waardevol voor je organisatie. Daarom is er steeds meer vraag naar dataprofessionals die al die data inzichtelijk kunnen maken en kunnen analyseren. Wanneer je als organisatie inzicht hebt in alle data, kan dit je helpen om betere beslissingen te nemen. Wil jij aan de slag met data, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Daarom hebben we op Opleiding.nl het aanbod van de beste opleiders van Nederland overzichtelijk voor je op een rij gezet. Zo vind je eenvoudig de opleiding die het beste bij je past.

Aan de slag als data-analist

Een populaire functie op het gebied van data is data-analist. Maar wat doet een data-analist precies? Als data-analist verzamel, controleer en analyseer je gegevens (data) om deze om te kunnen zetten in kennis. Deze kennis is bijvoorbeeld belangrijk voor besluitvorming en het bepalen van de juiste strategie. Met een training of opleiding data-analist ontwikkel je de juiste kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan met data-analyse.

Andere populaire functies op het gebied van data en analyse

Naast data-analisten is er ook veel vraag naar andere dataprofessionals. Hieronder noemen we een aantal populaire functies:

  • Data scientist: waardevolle inzichten genereren uit data en op basis hiervan voorspellingen doen.
  • Webanalist: data rondom websites analyseren, zoals bezoekersaantallen en - gedrag.
  • Business intelligence specialist: data inzetten om complexe vraagstukken vanuit het management te beantwoorden.
  • Big data-analist: grote hoeveelheden ongestructureerde data analyseren.


Opleidingen data en analyse op elk niveau

Wil je aan de slag met data en analyse? Dan vind je op Opleiding.nl opleidingen en trainingen op elk niveau. Of je nu net begint als junior data-analist of juist zoekt naar een verdiepende data science-opleiding. Leg bijvoorbeeld een goede basis met een cursus Data Science Funadamentals of Big Data Fundamentals. Wil je liever meer de diepte in met een opleiding data en analyse op HBO- of Masterniveau? Kies dan bijvoorbeeld voor de HBO Big Data Analytics of de Masterclass Business Intelligence & Big Data.

Meer weten?

Twijfel je nog over welke opleiding data en analyse het best bij jou past? En heb je behoefte aan studieadvies? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.