Digitale Toegankelijkheid

Aan de slag met WCAG 2.1 - inclusief e-learning

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

Computrain

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), ofwel de richtlijnen voor toegankelijkheid van webcontent, leggen uit hoe webcontent toegankelijk kan worden gemaakt voor een zo breed mogelijk publiek. Inclusief mensen met een functiebeperking. Deze richtlijnen zijn een handvat om websites, webapplicaties en content beter en toegankelijker te maken. In deze training doe je kennis op van versie 2.1 (WCAG 2.1) en leer je deze vertalen naar aanpassingen op de websites en andere online uitingen van je organisatie.

Jouw resultaat

Na afloop van de training:

  • Heb je kennis van Web Content Accessibility Guidelines versie 2.1 (WCAG 2.1)
  • Kun je je kennis van WCAG 2.1 vertalen naar aanpassingen op de websites en andere online uitingen van een organisatie
  • Heb je basiskennis van de Europese (EN-4059) en Nederlandse wetgeving, wat deze inhoudt en voor wie deze van toepassing is
  • Weet je wat het belang is van een toegankelijke website

Voor wie

Deze training is zeer geschikt voor webontwikkelaars, overheidsfunctionarissen of andere professionals die kennis moeten hebben van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.1).

Aanpak

De training bestaat voor een groot deel uit het bespreken en uitleggen van de toegankelijkheidsrichtlijnen. De beste manier echter om de richtlijnen echt te begrijpen is door ze toe te passen of zelf te testen.

Tijdens de training zul je zelf met behulp van een laptop kleine opdrachten uitvoeren. Dit kunnen opdrachten zijn als het schrijven van een stuk toegankelijke HTML-code, het testen door middel van tools of het ervaren hoe iemand met een functiebeperking tegen een probleem aanloopt. Deze training is blended en bestaat uit 2 delen. Een klassikaal deel en een deel via e-learning.

Voorkennis

Je hebt goede kennis van HTML en CSS en basiskennis van JavaScript.

Studiemateriaal

Wij verzorgen deze training door middel van een programma van blended learning. Dit is een leerprogramma dat meerdere leervormen op een effectieve manier combineert om de leerervaring van de deelnemer zo optimaal mogelijk te maken.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Inhoud

  • Inleiding op toegankelijkheid
  • Wat is (digitale) toegankelijkheid? Wat bedoelen we met de term ‘toegankelijkheid’ en meer specifiek 'digitale toegankelijkheid’. En wat niet
  • Het belang van digitale toegankelijkheid. Voor wie of wat is het belangrijk? Wat zijn de voordelen van een toegankelijke website
  • Hoe gebruiken mensen met een functiebeperking het internet en tegen wat voor problemen lopen zij aan. We laten voorbeelden zien van hulpmiddelen (braille leesregels, aangepaste muis, enzovoort) en hulpsoftware (screenreaders, vergrotingssoftware, enzovoort)
  • Wetgeving. We bespreken kort de Europese (EN-4059) en Nederlandse wetgeving, wat deze inhoudt, voor wie deze van toepassing is en welke uitzonderingen er zijn

Officieel certificaat

Na afronding van deze training ontvang je het officiële certificaat 'Digitale Toegankelijkheid'.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Duur en plaatsen

Na de klassikale training die 1 dag duurt, studeert u verder in de e-learningomgeving.

De training wordt verzorgd in de regio Tilburg.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Trainingskosten: € 620,50
Trainingsmateriaal: € 420,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Digitale Toegankelijkheid

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

Computrain

Vooruit met IT

Computrain is in 40 jaar uitgegroeid tot grootste IT-opleider van Nederland. Wij zorgen ervoor dat deelnemers vandaag beschikken over de competenties die nodig zijn voor de technologie van morgen. Jaarlijks leiden wij 20.000 cursisten op. Wij bieden 850 trainingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development en Business IT. Computrain werkt samen met Adobe, Citrix, Cisco, Red Hat, VMware en natuurlijk Microsoft.