Associate degree Logistics Management (LOI)

Vanaf

€ 6.519,00 incl. BTW

Duur

18 maanden

Opleidingsniveau

HBO Associate degree

Meer informatie

Download brochure

Opleider

LOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Niveau

De Associate degree Logistics management start met een oriëntatie op het vakgebied en het beroep. Je leert onder andere over logistiek management, ICT informatiemanagement en bedrijfseconomie. In het tweede jaar volg je verdiepende modules en wordt onder andere ingegaan op kostencalculatie, sales en operations en e-commerce. Ook krijg je inzicht in trade compliance zaken zoals import-export consequenties, wisselkoerseneffecten en douane faciliteiten.

Tijdens de opleiding leer je het complete logistieke traject kennen, vanaf inkoop tot en met verkoop en daarbij ook de commerciële aspecten. Zo kun je na afloop o.a. mogelijkheden aangeven waarmee de samenwerking tussen partners in de keten of het netwerk verbeterd kan worden, met als doel het realiseren van procesoptimalisatie.

Tijdens de opleiding voer je regelmatig praktijkopdrachten uit. Dat kan in de meeste gevallen gewoon binnen je eigen organisatie of werkomgeving. Vaak lever je bij zo’n opdracht meteen bijzonder interessante producten op, waar de organisatie ook echt iets aan heeft. Een win-winsituatie dus!

De Associate degree Logistics management is opgebouwd uit clusters van 30 studiepunten (EC). In een cluster volg je een aantal modules rondom hetzelfde thema. De meeste clusters worden afgesloten met een praktijkintegratiemodule. In deze modules combineer je de opgedane kennis en pas je deze toe in een praktijksituatie.

De beroepspraktijk speelt een belangrijke rol in deze opleiding. Zo ontstaat een zeer effectieve manier van leren én bereid je je optimaal voor op je toekomstige functie.

Een groot voordeel is dat je tijdens deze opleiding geen aaneengesloten praktijkperiode (stage) hoeft te doorlopen. Je past de opgedane kennis tijdens de opleiding direct toe in verschillende praktijkopdrachten. Deze voer je uit in het werkveld. Vaak kan dit je eigen werkplek zijn, of een andere afdeling binnen de organisatie waar je werkzaam bent.

Om praktijkervaring op te doen en de praktijkopdrachten succesvol te kunnen uitvoeren, moet je op dat moment dus beschikken over een geschikte werkplek.

Studie informatie

Studiemethode en begeleiding

Toelatingscriteria

De Associate degree Logistics management is de ideale keuze voor professionals die meer greep willen krijgen op logistieke werkprocessen en besluitvormingsprocessen in organisaties en die al een MBO 4-getuigschrift op zak hebben. Denk bijvoorbeeld aan MBO-ers die willen doorgroeien naar een functie als inkoopmanager, transportplanner, productieplanner of voorraadbeheerder. Mensen die al een afgeronde HBO-opleiding hebben in bijvoorbeeld de ICT kunnen met deze opleiding ook een loopbaanstap maken. Zo kan een ICT-specialist zich toeleggen op het ontwikkelen van logistieke applicaties. De studie is daarnaast interessant als opstap naar de HBO-bacheloropleiding Logistics management.

Met de Associate degree Logistics management geef je je carrière een boost. De logistieke sector groeit en werkgevers staan te springen om mensen met de juiste kennis en vaardigheden. Je kunt aan de slag bij productieondernemingen, maar ook bij de overheid, internationale bedrijven en logistieke ICT- en adviesondernemingen.

Na afronding van deze studie kun je o.a.:

 • KPI’s vaststellen/bewaken en rapportages verzorgen.
 • ritten en wagenparken plannen en managen.
 • calculaties uitvoeren, voorraden beheren en goederen controleren.
 • procedures en werkinstructies maken voor inkoop, distributie en productie.
 • kosten doorbelasten en bewaken.
 • een eigen team van logistiek medewerkers aansturen, coachen, enthousiasmeren en motiveren.
 • knelpunten signaleren (troubleshooting), zoeken naar verbeteringen en deze implementeren.

Je kunt je direct inschrijven voor deze opleiding als je beschikt over een van de onderstaande diploma’s of bewijzen:

 • HAVO-diploma
 • VWO-diploma
 • MBO 4-diploma
 • Propedeusegetuigschrift (HBO of WO)
 • Diploma kort HBO-programma LOI Hogeschool
 • Behaalde 21+-toets
 

Associate degree Logistics Management (LOI)

Opleidingsniveau

HBO Associate degree

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

LOI - Opleidersscore 7,8

Groei door. Met een opleiding die zich aanpast aan jou.

De LOI is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot de bekendste opleider van Nederland, met meer dan 1000 opleidingen en jaarlijks ruim 100.000 studenten. Onze kracht en missie: kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk maken voor iedereen. Bij de LOI studeer je dan ook altijd op de meest flexibele manier. Of je nu kiest voor een thuisstudie, met docentbegeleiding via internet of voor onze nieuwste Klassikaal+-methode, die lessen op locatie afwisselt met bijeenkomsten online. Met keuze uit een breed scala aan erkende en geaccrediteerde MBO- en HBO-opleidingen en een groot aantal korte programma’s en cursussen, is er altijd een opleiding die bij je past.