Facilitair management

Kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra: ze zijn nérgens zonder facilitair management. Hoe zorg je ervoor dat organisaties en bedrijven optimaal (blijven)...

Lees verder >

Kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra: ze zijn nérgens zonder facilitair management. Hoe zorg je ervoor dat organisaties en bedrijven optimaal (blijven) draaien? Ook als nieuwe technologieën het werkveld veranderen, klanten meer en meer ontzorgd willen...

Lees verder >

Kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra: ze zijn nérgens zonder facilitair management. Hoe zorg je ervoor dat organisaties en bedrijven optimaal (blijven) draaien? Ook als nieuwe technologieën het werkveld veranderen, klanten meer en meer ontzorgd willen worden en beleving bieden steeds belangrijker wordt?

Trends & ontwikkelingen

Facility management is onderhevig...

Lees verder >

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveaus

Vakopleiding (4) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

6 maanden Vakopleiding Vanaf  € 2.475,65  incl. BTW
12 maanden Vakopleiding Vanaf  € 3.262,80  incl. BTW
3 maanden Vakopleiding Vanaf  € 1.663,50  incl. BTW
6 maanden Vakopleiding Vanaf  € 2.598,85  incl. BTW

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

12 maanden MBO-programma Vanaf  € 3.345,10  incl. BTW

MBO Niveau 4 (2) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

24 maanden MBO Niveau 4 Vanaf  € 8.524,60  incl. BTW
24 maanden MBO Niveau 4 Vanaf  € 6.836,75  incl. BTW

MHBO (2) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

6 maanden MHBO Vanaf  € 2.953,35  incl. BTW
12 maanden MHBO Vanaf  € 2.953,35  incl. BTW

HBO-programma (4) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

12 maanden HBO-programma Vanaf  € 6.597,35  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 4.126,85  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 3.262,80  incl. BTW
12 maanden HBO-programma Vanaf  € 4.926,85  incl. BTW

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

36 maanden HBO Bacheloropleiding Vanaf  € 10.443,00  incl. BTW
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf  € 18.526,45  incl. BTW
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf  € 18.526,45  incl. BTW
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf  € 16.951,95  incl. BTW
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf  € 18.526,45  incl. BTW

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

3 maanden Post Bachelor Vanaf  € 2.054,85  incl. BTW

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

3 maanden Masterclass Vanaf  € 3.373,85  incl. BTW

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Masteropleiding NVAO-geaccrediteerd Vanaf  € 21.053,85  incl. BTW

(6)

2 maanden Vanaf  € 851,00  incl. BTW
18 maanden Vanaf  € 5.799,00  incl. BTW
4 maanden Vanaf  € 817,25  incl. BTW
6 maanden Vanaf  € 555,25  incl. BTW
5 maanden Vanaf  € 1.515,00  incl. BTW
3 maanden Vanaf  € 999,00  incl. BTW

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Facilitair management

Kantoren, ziekenhuizen, winkelcentra: ze zijn nérgens zonder facilitair management. Hoe zorg je ervoor dat organisaties en bedrijven optimaal (blijven) draaien? Ook als nieuwe technologieën het werkveld veranderen, klanten meer en meer ontzorgd willen worden en beleving bieden steeds belangrijker wordt?

Trends & ontwikkelingen

Facility management is onderhevig aan bepaalde ontwikkelingen. Zo verdwijnen tekorten omdat de economie aantrekt en verschuift de focus van efficiëntie naar kwaliteit. Om hier goed op in te spelen zul je als facility manager na moeten denken over toekomstige trends.

Zo is het voor onze werkomgeving niet altijd gemakkelijk om gebruik te maken van de nieuwste technologieën. De behoefte om deze technologieën in kantooromgevingen te testen zal daarom groeien, net zoals de noodzaak tot experimenteren. Hoe richt je dat het beste in?

Een andere trend is facilitair samenwerken. We hebben lang de focus gelegd op totale uitbesteding. Opdrachtgevers lijken echter moeite te hebben om deze tactiek los te laten, omdat ze graag een bepaalde vorm van controle houden. Tegelijkertijd willen ze graag worden ontzorgd. Weet jij hoe je hier het beste op in kunt spelen?

Bovendien komt de focus binnen kantooromgevingen op ervaring te liggen. Facility management zal zich daarom bezighouden met de vraag hoe medewerkers hun werk en omgeving ervaren. Wil je relevant blijven, dan zul je na moeten denken over de volgende vraag. Hoe zorg je voor de best mogelijke beleving?

Populaire opleidingen binnen Facilitair Management zijn:

Masterclass Facilitair Management

De Masterclass Facilitair Management geeft je alle handvatten die je nodig hebt om facilitair management succesvol in te zetten bij het uitvoering van de bedrijfsstrategie. Je gaat aan de slag met kernthema’s als de inrichting van de facilitaire organisatie, vastgoedmanagement en sourcingstrategie. Met diverse praktijkopdrachten pas de opgedane kennis en inzichten meteen toe in de praktijk. Je diploma kan mogelijk vrijstelling opleveren in de Master of Business Administration (MBA) van NCOI.

HBO Bachelor Facility Management

Als facility manager ben je onmisbaar voor de organisatie. Je bent een echte duizendpoot en zorgt ervoor dat de medewerkers van het bedrijf hun werk goed kunnen doen. De HBO Bachelor Facility Management helpt je om verder te groeien in je rol binnen facility management. Je verdiept je in management en organisatie en in het managen van projecten. Ook leer je over het beheren van informatie en over duurzaamheid en milieu. Kortom, met deze opleiding leg jij een stevig fundament onder je carrière.

MBO Facilitair Leidinggevende niveau 4

Wil jij je op het hoogst erkende MBO-niveau verder ontwikkelen tot leidinggevende in de facilitaire dienstverlening? Dan is deze opleiding de juiste keuze. Je verdiept je in de belangrijke onderwerpen van het facilitair management. En kunt je opgedane kennis en vaardigheden meteen in in de praktijk gebruiken. Met deze erkende opleiding MBO Facilitair Leidinggevende van NCOI behaal je het officieel erkende diploma dat als standaard geldt in de branche.