Supply chain management

Uitverkochte producten of overtollige voorraden: de nachtmerrie voor iedereen die werkt in Supply Chain...

Lees verder >

Uitverkochte producten of overtollige voorraden: de nachtmerrie voor iedereen die werkt in Supply Chain Management. Hoe zorg je voor continuïteit tegen...

Lees verder >

Uitverkochte producten of overtollige voorraden: de nachtmerrie voor iedereen die werkt in Supply Chain Management. Hoe zorg je voor continuïteit tegen zo laag mogelijke kosten? Hoe kom je tot een goede...

Lees verder >

Supply chain management: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Supply chain management

Uitverkochte producten of overtollige voorraden: de nachtmerrie voor iedereen die werkt in Supply Chain Management. Hoe zorg je voor continuïteit tegen zo laag mogelijke kosten? Hoe kom je tot een goede voorspelling en planning? Ontdek alles wat er te weten valt over het optimaal plannen van een supply chain.

Trends & ontwikkelingen

Nieuwe technologieën hebben een grote impact op ons dagelijks leven. Supply chain management wordt beïnvloed door consumententechnologie omdat de manier waarop producten worden geproduceerd, verkocht en geleverd continu anders is.

Denk bijvoorbeeld aan de auto-industrie. Klanten wensen een korte levertijd, terwijl ze bovendien hun auto’s volgens precieze specificaties hebben geconfigureerd. Duidelijk een uitdaging voor supply chain management. Hoe speel je op dit soort veranderingen in?

Aan de andere kant zijn er ook aan de aanbodzijde ontwikkelingen. De manier waarop mensen auto’s kopen is bijvoorbeeld al veranderd door Tesla, die nu met locaties in winkelcentra zonder voorraad werkt. Consumenten kunnen bij een dealer binnenlopen en direct een nieuwe auto meenemen. De concurrentie is hierdoor genoodzaakt om te veranderen.

Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die werken met ‘just-in-time, lean voorraadbeheer’. Het is een flinke uitdaging om in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen. Hoe zou jij ervoor zorgen dat je jouw auto’s direct beschikbaar hebt?

Populaire opleidingen binnen Supply Chain Management zijn:

HBO Leergang Logistiek & Supply Chain Management

In de zeer praktische HBO Leergang Logistiek & Supply Chain Management komen alle belangrijke thema’s van het vakgebied aan bod. Zo ontwikkel jij je tot een professional op het gebied van logistiek en supply chain management. Naast een brede basiskennis van logistiek management, verdiep jij je onder andere in ketenkosten, e-logistcs en logistieke efficiency. Je nieuwe kennis en vaardigheden kun je meteen toepassen in de praktijk. Na afloop kun je mogelijk versneld doorstuderen naar de HBO Bachelor Logistiek en Economie van Hogeschool NCOI.

HBO Strategisch Supply Chain Management

Jij bent logistiek manager of logistiek professional en je wilt je inhoudelijke kennis op het gebied van strategische logistiek, supply chains en bedrijfseconomie verder ontwikkelen. De korte HBO opleiding Strategisch Supply Chain Management is dan een goede keuze! Je ontwikkelt je procesmatig denkvermogen en krijgt meer inzicht in bedrijfsprocessen en verbetermogelijkheden. Zo zorg jij voor strategische verbeteringen met een focus op de hele logistieke keten van je organisatie.

MBO Manager Transport en Logistiek niveau 4

Wil jij je graag ontwikkelen tot manager in de Transport en Logistiek? De opleiding MBO Manager Transport en Logistiek niveau 4 biedt je dan uitstekende toekomstmogelijkheden en leidt je op het hoogst erkende MBO-niveau op. Zo verdiep jij je in logistiek management, leveranciersmanagement en inkoop. Ook ga je aan de slag met planning en magazijn- en voorraadbeheer. De opleiding is heel praktijkgericht.