Inkoop

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk...

Lees verder >

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle...

Lees verder >

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Het profiel van de inkoper verandert. Tegenwoordig is een inkoper...

Lees verder >

Inkoop: 34 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (2) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Vakopleiding (4) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

6 maanden Vakopleiding € 2.475,65
6 maanden Vakopleiding € 2.498,85
3 maanden Vakopleiding € 1.663,50
3 maanden Vakopleiding € 1.663,50

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

6 maanden MBO-programma € 2.468,85

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.
 

12 maanden MHBO € 3.526,85

HBO-programma (7) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

6 maanden HBO-programma € 2.825,65
3 maanden HBO-programma € 1.979,85
3 maanden HBO-programma € 1.679,85
12 maanden HBO-programma € 3.753,35
12 maanden HBO-programma € 3.753,35

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 18.526,45
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 16.951,95
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 18.526,45

Masterclass (1) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

3 maanden Masterclass € 3.373,85

Masteropleiding (1) Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

Een Masteropleiding duurt 2 jaar. Na afronding heb je het recht de betreffende Mastergraad te voeren. De betreffende aangesloten opleiders zijn bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Je rondt je Masteropleiding af met een afstudeerscriptie.

NVAO-geaccrediteerd
24 maanden Masteropleiding NVAO-geaccrediteerd € 21.053,85

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Inkoop

Inkoop is een dynamisch werkveld. Dankzij de opmars van externe leveranciers, nieuwe concurrenten en veranderende eisen aan het inkoopproces is het belangrijk om als inkoper je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Trends & ontwikkelingen

Het profiel van de inkoper verandert. Tegenwoordig is een inkoper vooral een bruggenbouwer en een teamplayer. De traditionele rol van de inkoper verdwijnt naar de achtergrond. Dat heeft te maken met een aantal ontwikkelingen in het vakgebied van de inkoper.

Zo dragen externe leveranciers tegenwoordig bij aan het behalen van een competitief voordeel op de concurrentie. Externe leveranciers bepalen steeds meer de kwaliteit van de organisatie. De inkoper moet zich hierdoor aanpassen en zich meer op netwerken richten.

Daarbij horen taken zoals het vertalen van beleid naar invulling, het formeren van cross-functionele projectteams, het vormgeven van de relatie tussen de externe leveranciers en de organisatie, het vertalen van wensen en eisen naar een uitvraag die aan de basisprincipes van inkopen voldoet, en het voorsorteren op de beheerfase van de overeenkomst. Enig idee hoe jij dit allemaal aan zou pakken?

Vergeleken met de traditionele rol van de inkoper zijn de competenties voor het succesvol uitoefenen van het vak compleet veranderd. Wil je tegenwoordig een goede inkoper zijn, dan ben je een bedrijfskundige, klantgerichte relatiemanager met een positieve, oplossingsgerichte houding.

Populaire opleidingen binnen Inkoop zijn:

Professional Master Inkoopmanagement

In de Professional Master Inkoopmanagement ontwikkel jij je naar een meer strategisch niveau. Je bent nu bijvoorbeeld inkoopmanager. In vier masterclasses verdiep jij je in alle relevante aspecten van inkoop en werk je aan je organisatorisch en financieel inzicht. Daarbij maak je steeds de koppeling naar je eigen werk. Na afloop van deze master kun je in een jaar je MBA behalen.

HBO Inkoopmanagement

Ben je werkzaam als (aankomend) inkoopmanager en wil jij je verder ontwikkelen? Wil jij op praktijkgerichte wijze je kennis en vaardigheden vergroten? Kies dan voor de opleiding HBO Inkoopmanagement. Hierin verdiep jij je in alle aspecten van inkoopmanagement, zoals inkoopinstrumenten, inkoopbeleid en de rol van IT. Ook leer je over outsourcing, leveranciersselectie en contractbeheer.

MHBO Inkoopmanagement

Jij bent geïnteresseerd in inkoop en wilt je graag (verder) verdiepen in dit vakgebied. Dan is de opleiding MHBO Inkoopmanagement een goede keuze! Je maakt in deze opleiding op MHBO-niveau in de volle breedte kennis met het vak inkoopmanagement. Zo leer je over het inkoopproces en kwaliteitsbewaking. Ook ga je aan de slag met je inkoopvaardigheden. Deze praktijkgerichte opleiding is een uitstekende brug van MBO naar HBO.