Lerarenopleidingen

Wil jij aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan is dit hét moment. Want er is een groot...

Lees verder >

Wil jij aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan is dit hét moment. Want er is een groot tekort aan leraren in het voortgezet onderwijs....

Lees verder >

Wil jij aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan is dit hét moment. Want er is een groot tekort aan leraren in het voortgezet onderwijs. In welk vak wil jij jongeren onderwijzen?

Trends...

Lees verder >

Lerarenopleidingen: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Lerarenopleidingen

Wil jij aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan is dit hét moment. Want er is een groot tekort aan leraren in het voortgezet onderwijs. In welk vak wil jij jongeren onderwijzen?

Trends & ontwikkelingen

Heb je interesse in een lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs? Verdiep je dan in de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voortgezet onderwijs. Wist je bijvoorbeeld dat minder vwo’ers naar het hbo doorstromen? In 2015 begon 9,8 procent van de geslaagde vwo’ers aan een hbo-opleiding. In 2016 was dit nog maar 8,6 procent, zo blijkt uit cijfers van CBS. Het aantal vwo’ers dat direct doorstroomt naar de universiteit is daarentegen wel gegroeid.

Een andere trend is dat er steeds minder leerlingen bijzonder onderwijs volgen. Meer dan 7 op de 10 leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs gaan naar bijzonder onderwijs, zo blijkt uit recente cijfers van CBS. Hieronder vallen scholen met een godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag. Dat percentage is al decennia stabiel in het primair onderwijs, maar daalt sinds de jaren negentig in het voortgezet onderwijs.

En wist je dat het aandeel hoogopgeleide werkenden in de gehele beroepsbevolking in Nederland toeneemt? Dit is duidelijk een gevolg van het toenemende aantal hoogopgeleide jongeren de laatste jaren. Het hoogst is het aandeel werkende hoogopgeleiden met een opleiding in de informatica (96 procent), de techniek en de bouwkunde (95 procent), het laagst in de journalistiek, maatschappijwetenschappen, talen en geschiedenis (91 procent), zo blijkt uit cijfers van CBS.