Pedagogiek

Opvoeden is een uitdaging, zowel voor ouders als pedagogen. En door de komst van internet is het er niet gemakkelijker op geworden. Kinderen bewegen minder...

Lees verder >

Opvoeden is een uitdaging, zowel voor ouders als pedagogen. En door de komst van internet is het er niet gemakkelijker op geworden. Kinderen bewegen minder en hebben door social media steeds vroeger last van groepsdruk. Hoe spring jij daar als pedagoog...

Lees verder >

Opvoeden is een uitdaging, zowel voor ouders als pedagogen. En door de komst van internet is het er niet gemakkelijker op geworden. Kinderen bewegen minder en hebben door social media steeds vroeger last van groepsdruk. Hoe spring jij daar als pedagoog adequaat op in? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de pedagogiek?

Trends & ontwikkelingen

Keuzes maken...

Lees verder >

Pedagogiek: 126 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Vakopleiding (6) In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

In een vakopleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om jouw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

MBO-programma (6) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

12 maanden MBO-programma € 2.716,45
12 maanden MBO-programma € 2.716,45
12 maanden MBO-programma € 2.716,45
12 maanden MBO-programma € 3.845,10

MBO Niveau 3 (2) Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.

Een opleiding op MBO-niveau 3 is een vakopleiding. Daarmee mag je geheel zelfstandig verschillende werkzaamheden uitvoeren. De opleiding is gekoppeld aan jouw eigen werk of stage, waardoor je wat je leert meteen kunt gebruiken in de praktijk. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 1 jaar.
 

MBO Niveau 4 (4) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

HBO-programma (15) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (21) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

0 maanden HBO Bacheloropleiding
NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd € 18.526,45
0 maanden HBO Bacheloropleiding
0 maanden HBO Bacheloropleiding

Post Bachelor (2) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

6 maanden Post Bachelor € 3.653,35
12 maanden Post Bachelor € 4.726,85

Masterclass (2) Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Een Masterclass draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wil je verder studeren naar een volledige Master bij dezelfde opleider? Dan ontvang je gegarandeerd vrijstelling als je wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

3 maanden Masterclass € 3.373,85
3 maanden Masterclass € 3.373,85

Professional Master (1) Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

Een Professional Master bestaat uit 2, 3 of 4 Masterclasses rondom een concreet thema. Dat biedt de mogelijkheid om een specialistisch programma te volgen op masterniveau met juist die onderwerpen uit een volledige Masteropleiding die jij interessant vindt. De Professional Masters van duren 6 tot 12 maanden. Je rondt een Masterclass af met een eindopdracht of case.

6 maanden Professional Master € 6.241,35

(67)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Pedagogiek

Opvoeden is een uitdaging, zowel voor ouders als pedagogen. En door de komst van internet is het er niet gemakkelijker op geworden. Kinderen bewegen minder en hebben door social media steeds vroeger last van groepsdruk. Hoe spring jij daar als pedagoog adequaat op in? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in de pedagogiek?

Trends & ontwikkelingen

Keuzes maken in de opvoeding; een verantwoordelijke taak voor zowel ouders als onderwijsinstellingen. Ben jij genoeg op de hoogte van de laatste opvoedtrends en pedagogische ontwikkelingen om de juiste keuzes te maken? We zien bijvoorbeeld dat het triggeren van de verbeelding van kinderen steeds belangrijker wordt in de digitale wereld van nu. Leg de iPad wat vaker weg en stimuleer kinderen om zelf hun verbeelding te gebruiken, door ouderwets te spelen, zoals een kasteel bouwen van oude kartonnen dozen.

De digitalisering heeft overigens ook positieve invloed op opvoedkunde. Er zijn namelijk steeds meer apparaten en apps waarmee je kinderen in de gaten kunt houden. Tech-based opvoeden wordt steeds populairder.

Op dit moment hebben vaders twee dagen betaald vaderschapsverlof, maar dat wordt vanaf 2019 met drie dagen verlengd tot vijf dagen verlof. Vaders krijgen dus meer tijd om in de eerste weken een band op te bouwen met hun pasgeboren baby.

Een andere ontwikkeling op het gebied van opvoeding, is de groeiende aandacht voor lichaam en uiterlijk. Waardering voor je lichaam wordt ontzettend belangrijk. Kinderen beginnen zich al steeds vroeger zorgen te maken over hun uiterlijk; een ontwikkeling als gevolg van het huidige schoonheidsideaal, vaak veroorzaakt door misleidende beelden op internet.

Populaire opleidingen binnen Pedagogiek zijn:

HBO Bachelor Pedagogiek

Met een bacheloropleiding in de pedagogiek kun je vele kanten op. Zo leer je hoe je ouders, kinderen, leerkrachten en andere opvoeders kunt begeleiden met opvoedingsproblematiek, maar ook met bijvoorbeeld jeugdobesitas. Daarvoor verdiep je je in onderwerpen als pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek en kun je kiezen uit verschillende specialisaties.

HBO Kernopleiding Pedagogiek

Geen kind is hetzelfde, geen situatie is hetzelfde en elke ouder heeft eigen ideeën over de opvoeding. Wil jij kinderen helpen bij hun proces van volwassenwording, dan is deze kernopleiding pedagogiek zeer geschikt. Je verdiept je in maatschappelijke ontwikkelingen die invloed hebben op het kind, maar ook in pedagogische grondbegrippen en pedagogisch handelen. Kortom, alle inzichten en vaardigheden die je nodig hebt in de pedagogiek.

MBO Vakopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Wanneer mensen door problemen en/of beperkingen niet mee kunnen komen in de maatschappij verdienen ze de beste hulp. Als sociaal pedagogische hulpverlening leer je gestructureerd werken, observeren, rapporteren en omgaan met moeilijke situaties om ze deze hulp te bieden. Daarvoor zorgen wij dat je beschikt over goede communicatieve en begeleidingsvaardigheden, zodat je alles direct in de praktijk kunt toepassen.