Didactische vaardigheden

Werk je in het onderwijs? Dan heb je natuurlijk veel kennis nodig van de vakken waarin je lesgeeft....

Lees verder >

Werk je in het onderwijs? Dan heb je natuurlijk veel kennis nodig van de vakken waarin je lesgeeft. Maar dat alleen is niet voldoende. Om de lesstof goed...

Lees verder >

Werk je in het onderwijs? Dan heb je natuurlijk veel kennis nodig van de vakken waarin je lesgeeft. Maar dat alleen is niet voldoende. Om de lesstof goed over te kunnen brengen, zijn ook je didactische...

Lees verder >

Didactische vaardigheden: 12 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (12)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 06-06-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Didactische vaardigheden

Werk je in het onderwijs? Dan heb je natuurlijk veel kennis nodig van de vakken waarin je lesgeeft. Maar dat alleen is niet voldoende. Om de lesstof goed over te kunnen brengen, zijn ook je didactische vaardigheden van belang. Daarom vind je op Opleiding.nl een uitgebreid aanbod aan opleidingen en trainingen over didactische vaardigheden. Hiermee ontwikkel je alle competenties en didactische vaardigheden die je nodig hebt om voor de klas te staan.

Wat zijn didactische vaardigheden?

Didactische vaardigheden zijn de vaardigheden die je nodig hebt om een ander iets te kunnen leren. Hierbij gaat het niet om de kennis die je op de ander overbrengt, maar de manier waarop je dat doet. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop je leerlingen kunt motiveren of hoe je een les opbouwt. Deze vaardigheden zorgen ervoor dat je de lesstof zo goed mogelijk kunt overbrengen. Didactische vaardigheden komen trouwens niet alleen van pas in het onderwijs, maar in elke situatie waarin je een ander iets wilt leren. Bijvoorbeeld wanneer je een collega wilt inwerken of een presentatie geeft.

Vind de juiste opleiding didactische vaardigheden voor jou

Wil je graag een opleiding, cursus of training didactische vaardigheden volgen, maar weet je niet goed wat je moet kiezen? Dan is het allereerst slim om te kijken naar welke vaardigheden jij nodig hebt in je werk. Dit hangt voor een groot deel af van je functie. Zo heb je bijvoorbeeld andere vaardigheden nodig in het basisonderwijs dan in het voortgezet onderwijs.

Daarnaast kunnen situaties die je tegenkomt in je werk ook om specifieke didactische vaardigheden vragen. Werk je bijvoorbeeld veel met leerlingen met dyslexie? Ontdek dan hoe je hen zo goed mogelijk kunt begeleiden met de Post Bachelor Dyslexie in de Klas. Wil je je leerlingen helpen bij het veilig en bewust omgaan met (online) media? Dan komt de cursus Mediawijsheid goed van pas.

Populaire opleidingen didactische vaardigheden

Op Opleiding.nl vind je een uitgebreid aanbod opleidingen en trainingen op het gebied van didactische vaardigheden. Onderstaande opleidingen worden vaak gekozen:

 

Meer weten?

Twijfel je nog over welke opleiding didactische vaardigheden het best bij jou past? En heb je behoefte aan studieadvies? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.