Basisonderwijs (PABO)

Het onderwijs is door de technologie erg veranderd. En ook de leermethodes en -systemen hebben een flinke...

Lees verder >

Het onderwijs is door de technologie erg veranderd. En ook de leermethodes en -systemen hebben een flinke transitie ondergaan. Vergroot je kennis om zo...

Lees verder >

Het onderwijs is door de technologie erg veranderd. En ook de leermethodes en -systemen hebben een flinke transitie ondergaan. Vergroot je kennis om zo een belangrijk onderdeel uit te maken van het leerproces...

Lees verder >

Basisonderwijs (PABO): 5 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (5)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 04-07-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Basisonderwijs (PABO)

Het onderwijs is door de technologie erg veranderd. En ook de leermethodes en -systemen hebben een flinke transitie ondergaan. Vergroot je kennis om zo een belangrijk onderdeel uit te maken van het leerproces van individuen en groepen.

Trends & ontwikkelingen

Werken in het onderwijs: je bent ervoor gemaakt of niet. Het Nederlandse onderwijssysteem wordt continu vernieuwd en verbeterd. Nederlandse basisscholen zijn steeds op zoek naar de beste leermethodes en –systemen. Ben jij op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet, naar aanleiding van het jaarlijkse trendrapport van New Media Consortium (NMC).

Technologie is ondertussen niet meer weg te denken in het onderwijs. Leeromgevingen en klaslokalen zijn daardoor aanzienlijk veranderd. Leerlinggestuurd onderwijs speelt een steeds grotere rol. Een klas met een bord, bureau en dertig leerlingen die dezelfde kant op kijken, is niet meer van deze tijd. Leerlingen krijgen steeds meer ruimte in het onderwijs, om zichzelf en hun ideeën te ontwikkelen.

Ook het maken van fouten sluit aan bij de benadering om een leerling als ondernemer te beschouwen. Daarnaast is er in het onderwijs meer aandacht voor de ontwikkeling van soft skills, zoals samenwerken en problemen oplossen. Het basisonderwijs wordt zodoende steeds meer onderdeel van het ‘echte leven’. De voortgang van de leerling wordt steeds inzichtelijker gemaakt. Het evalueren, meten en vastleggen van het leren gebeurt op verscheidene manieren.