Basisonderwijs (PABO)

Het onderwijs is door de technologie erg veranderd. En ook de leermethodes en -systemen hebben een flinke transitie ondergaan. Vergroot je kennis om zo...

Lees verder >

Het onderwijs is door de technologie erg veranderd. En ook de leermethodes en -systemen hebben een flinke transitie ondergaan. Vergroot je kennis om zo een belangrijk onderdeel uit te maken van het leerproces van individuen en groepen.

Trends & ontwikkelingen...

Lees verder >

Het onderwijs is door de technologie erg veranderd. En ook de leermethodes en -systemen hebben een flinke transitie ondergaan. Vergroot je kennis om zo een belangrijk onderdeel uit te maken van het leerproces van individuen en groepen.

Trends & ontwikkelingen

Werken in het onderwijs: je bent ervoor gemaakt of niet. Het Nederlandse onderwijssysteem wordt...

Lees verder >

Basisonderwijs (PABO): 36 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Opleider

MBO-programma (1) Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

Een MBO-opleiding is een praktijkgerichte beroepsopleiding. Op Opleiding.nl vind je erkende MBO-opleidingen op niveau 2, 3 en 4, maar ook korte MBO-programma’s die precies passen bij jouw opleidingsvraag.

MBO Niveau 4 (1) Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

Een opleiding op MBO-niveau 4 is een middenkader- of specialistenopleiding. Deze opleiding heeft een doorlooptijd van 18 tot 24 maanden. Het MBO-diploma niveau 4 is het hoogste diploma dat je op MBO-niveau kunt halen. Je mag jouw (gespecialiseerde) werkzaamheden helemaal zelfstandig uitvoeren en bent breed inzetbaar. Met dit diploma op zak bent u ook toelaatbaar tot een HBO Bacheloropleiding.

HBO-programma (3) Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Een klassikaal HBO-programma bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. Je volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. Je hebt bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

HBO Bacheloropleiding (5) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

De Post Bacheloropleidingen hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

(25)

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar

Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Basisonderwijs (PABO)

Het onderwijs is door de technologie erg veranderd. En ook de leermethodes en -systemen hebben een flinke transitie ondergaan. Vergroot je kennis om zo een belangrijk onderdeel uit te maken van het leerproces van individuen en groepen.

Trends & ontwikkelingen

Werken in het onderwijs: je bent ervoor gemaakt of niet. Het Nederlandse onderwijssysteem wordt continu vernieuwd en verbeterd. Nederlandse basisscholen zijn steeds op zoek naar de beste leermethodes en –systemen. Ben jij op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen? We hebben er een aantal voor je op een rij gezet, naar aanleiding van het jaarlijkse trendrapport van New Media Consortium (NMC).

Technologie is ondertussen niet meer weg te denken in het onderwijs. Leeromgevingen en klaslokalen zijn daardoor aanzienlijk veranderd. Leerlinggestuurd onderwijs speelt een steeds grotere rol. Een klas met een bord, bureau en dertig leerlingen die dezelfde kant op kijken, is niet meer van deze tijd. Leerlingen krijgen steeds meer ruimte in het onderwijs, om zichzelf en hun ideeën te ontwikkelen.

Ook het maken van fouten sluit aan bij de benadering om een leerling als ondernemer te beschouwen. Daarnaast is er in het onderwijs meer aandacht voor de ontwikkeling van soft skills, zoals samenwerken en problemen oplossen. Het basisonderwijs wordt zodoende steeds meer onderdeel van het ‘echte leven’. De voortgang van de leerling wordt steeds inzichtelijker gemaakt. Het evalueren, meten en vastleggen van het leren gebeurt op verscheidene manieren.