Onderwijsmanagement

Leidinggeven in het onderwijs vraagt om inzicht in didactiek, opleidingskunde en onderwijsmanagement....

Lees verder >

Leidinggeven in het onderwijs vraagt om inzicht in didactiek, opleidingskunde en onderwijsmanagement. Als manager in deze sector heb je te maken met  onderwijs...

Lees verder >

Leidinggeven in het onderwijs vraagt om inzicht in didactiek, opleidingskunde en onderwijsmanagement. Als manager in deze sector heb je te maken met  onderwijs dat steeds meer leerlinggestuurd is, digitalisering...

Lees verder >

Onderwijsmanagement: 20 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (20)

2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Dag 2 locaties 1e startmoment: 04-07-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Onderwijsmanagement

Leidinggeven in het onderwijs vraagt om inzicht in didactiek, opleidingskunde en onderwijsmanagement. Als manager in deze sector heb je te maken met  onderwijs dat steeds meer leerlinggestuurd is, digitalisering en de veranderende rol van de leraar. Daardoor moet je je blijven ontwikkelen. Verdiep je kennis en geef het onderwijs de kwaliteit die het verdient.

Trends & ontwikkelingen

Leermethodes en –systemen innoveren continu. Leeromgevingen zijn sterk aan verandering onderhevig. Wat betekent dat voor een manager of leidinggevende in het onderwijs? Ben jij flexibel genoeg om in te kunnen spelen op trends en ontwikkelingen? Als manager of leidinggevende in het onderwijs zijn kwaliteit, persoonlijke aandacht en budget belangrijke pijlers. Waar investeer je in en met welk gewenst resultaat? Hoe geef je leiding in een dynamische omgeving als het onderwijs?

De digitalisering heeft grote invloed op het onderwijs. Technologie is niet meer weg te denken, waardoor de rol van de leraar verandert. Het onderwijs van nu is steeds meer leerlinggestuurd. De persoonlijke behoefte van de leerling staat centraal. Het is de taak van onderwijsinstellingen om leerlingen de ruimte te geven zichzelf optimaal te ontplooien en hun ideeën te ontwikkelen. Daarbij is steeds meer aandacht voor de ontwikkeling van de soft skills van een leerling, zoals kritisch denken en problemen oplossen, om het onderwijs beter op de maatschappij aan te laten sluiten.

Ook computational thinking is een gevolg van de digitalisering. Naast Nederlands en Engels, zijn ook HTML, JavaScript en PHP belangrijke talen binnen onze samenleving. Naar verwachting neemt het aantal banen binnen de ICT-branche de komende jaren sterk toe.