Didactische vaardigheden voortgezet onderwijs

Werk je als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan heb je natuurlijk veel kennis nodig van het vak...

Lees verder >

Werk je als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan heb je natuurlijk veel kennis nodig van het vak of de vakken waarin je lesgeeft. Maar dat alleen is...

Lees verder >

Werk je als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan heb je natuurlijk veel kennis nodig van het vak of de vakken waarin je lesgeeft. Maar dat alleen is niet voldoende. Om de lesstof goed over te kunnen...

Lees verder >

Didactische vaardigheden voortgezet onderwijs: 0 opleiding

Opleidingen (0)

Onze beste opleidingen

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Didactische vaardigheden voortgezet onderwijs

Werk je als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan heb je natuurlijk veel kennis nodig van het vak of de vakken waarin je lesgeeft. Maar dat alleen is niet voldoende. Om de lesstof goed over te kunnen brengen, zijn ook je didactische vaardigheden van belang. Daarom vind je op Opleiding.nl een uitgebreid aanbod aan opleidingen en trainingen over didactische vaardigheden voor het voortgezet onderwijs. Hiermee ontwikkel je alle competenties en didactische vaardigheden die je nodig hebt om les te geven op de middelbare school.

Wat zijn didactische vaardigheden?

Natuurlijk moet je als leraar in het voortgezet onderwijs goed zijn in het vak waarin je les geeft. Maar je didactische vaardigheden zijn minstens net zo belangrijk. Dit zijn de vaardigheden die je nodig hebt om een ander iets te kunnen leren. Denk hierbij aan de manier waarop je een les opbouwt of je leerlingen kunt motiveren. Dankzij deze vaardigheden kun je de lesstof nog beter overbrengen. 

Welke didactische vaardigheden heb je nodig in het voortgezet onderwijs?

Welke vaardigheden jij nodig hebt in je werk, hangt grotendeels af van de leerlingen aan wie je les geeft. Elke leerling is anders en vraagt daarom om een andere benadering. De opleiding Differentiëren in de Klas (VO) helpt je om beter in te spelen op de persoonlijke behoeften van leerlingen. Ook het vak waarin je lesgeeft bepaalt welke didactische vaardigheden je nodig hebt. Zo kun je met de Bijscholing vakdidactiek wiskunde VO je kennis van wiskundige denkactiviteiten verbreden. Zo kun je je leerlingen beter helpen het vak te begrijpen.

Populaire opleidingen didactische vaardigheden voor het voortgezet onderwijs

Op Opleiding.nl vind je een uitgebreid aanbod opleidingen en trainingen op het gebied van didactische vaardigheden voor het voortgezet onderwijs. Onderstaande opleidingen worden vaak gekozen:

 

Meer weten?

Twijfel je nog over welke opleiding, cursus of training didactische vaardigheden het best bij jou past? En heb je behoefte aan studieadvies? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.