NIMA C

10 maanden - Het ultieme vakdiploma voor de strategisch marketeer

Vanaf

€ 7.257,84

Duur

10 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

SRM

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je beschikken over de vaardigheden én het inzicht om complexe strategische marketingvraagstukken om te zetten in commercieel beleid? Wil jij weten welke ontwikkelingen in ons vakgebied echt relevant zijn? Dan is het volgen van onze opleiding NIMA C de oplossing. Het diploma NIMA C is hét internationaal erkende bekwaamheidsbewijs voor de strategisch marketeer. Met deze exclusieve SRM-opleiding verbreed je je carrièreperspectieven dan ook aanzienlijk.

Vrijstellingen

Deze opleiding geeft vrijstellingen in de Master in Marketingmanagement van onze businesspartner NCOI. Wil je verder studeren naar deze Master en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen in de Masteropleiding. Zo houd je zicht op een verkort programma richting een volledige Mastergraad.

NIMA Education Partner

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Jaarlijks leggen duizenden professionals de NIMA-examens af. Dat maakt NIMA toonaangevend binnen de branche. SRM heeft als Education Partner van NIMA het exclusieve recht om jou volledig voor te bereiden op deze examens. Met de praktijkgerichte aanpak van SRM leer jij direct hoe je de theorie kunt toepassen binnen jouw praktijkomgeving. De slagingspercentages van onze deelnemers bewijzen keer op keer het succes van deze aanpak.

Wat ga je leren

  • Je ontwikkelt je op strategisch niveau op het gebied van marketing
  • Je kunt de interne en externe omgeving van de organisatie analyseren en er verbeterpunten uit halen voor een te volgen strategie of positionering
  • Je bent bekend met verschillende marketingmodellen en kunt deze toepassen op uiteenlopende vraagstukken

Voor wie

Je bent nauw betrokken bij het bepalen van het commerciële beleid van een merk of businessunit. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als marketingmanager, brandmanager, marketingcommunicatiemanager, productmanager, salesmanager. Het is ook mogelijk dat je ruime ervaring hebt in een ander vakgebied en op managementniveau wilt kunnen meebeslissen over het commerciële beleid van een businessunit. Ook dan is dit de juiste opleiding voor jou.

Deze opleiding wordt verzorgd op C-niveau, hét niveau voor medior en senior communicatie- en marketingprofessionals die op strategisch niveau binnen hun organisatie aan de slag willen gaan of meer diepgang zoeken in hun werk.

Programma

Tijdens deze opleiding zul je je strategische visie en inzicht in het gebied van marketing aanzienlijk verbeteren. Je ontwikkelt vaardigheden om complexe commerciële problemen vanuit een helikopterview grondig en doeltreffend te analyseren. Je leert hoe je de uitkomsten hiervan vertaalt naar een slagvaardig commercieel en strategisch marketingbeleid. Daarbij ontwikkel je vaardigheden om dit concreet te verwerken in een strategisch marketingplan, dat ook feitelijk implementeerbaar is. Onder leiding van zeer ervaren en deskundige praktijkdocenten word je uitstekend voorbereid op de examens.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidings- of ervaringseisen. Wel wordt er verwacht dat je ruime ervaring hebt binnen het marketingvakgebied. Ook wordt uitgegaan van voorkennis op NIMA B of vergelijkbaar niveau. Wil je je kennis van NIMA B opfrissen? Dan raden we je aan eerst de Voorbereiding NIMA C te volgen.

Topdocenten en coaches

SRM selecteert docenten en coaches met grote zorg. Zij beschikken over specifieke vakkennis, hebben ruime en actuele ervaring in het vakgebied en beheersen natuurlijk ook uitstekende didactische vaardigheden. Daarbij ondersteunen de coaches jou volledig bij je persoonlijke ontwikkeling. Zij bieden je ruimte voor eigen invulling, zodat je studie nog waardevoller wordt voor je praktijk. SRM realiseert al jarenlang de hoogste slagingspercentages binnen NIMA C. Je doet er dan ook erg verstandig aan om voor SRM te kiezen.

Vervolg

Wil je na de opleiding NIMA C nog meer leren? Misschien is een van de volgende opleidingen van onze businesspartner NCOI interessant voor jou:

  • Master in Marketingmanagement Verkort voor NIMA C < 10 jaar
  • MBA voor Marketeers

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.