Makelaardij

Tegenwoordig kijkt men in de woningmarkt niet alleen naar het vastgoed. Ook de sociale omgeving en duurzaamheid...

Lees verder >

Tegenwoordig kijkt men in de woningmarkt niet alleen naar het vastgoed. Ook de sociale omgeving en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt...

Lees verder >

Tegenwoordig kijkt men in de woningmarkt niet alleen naar het vastgoed. Ook de sociale omgeving en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt veel van makelaars, assistent-makelaars en taxateurs....

Lees verder >

Makelaardij: 25 opleidingen

Alle filters
STAP-budget
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (25)

6 maanden Trainingen vanaf € 2.886,50 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 25-05-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 2.533,30 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 20-02-2024
6 maanden Trainingen vanaf € 2.685,90 incl. BTW Dag 5 locaties 1e startmoment: 28-02-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Makelaardij

Tegenwoordig kijkt men in de woningmarkt niet alleen naar het vastgoed. Ook de sociale omgeving en duurzaamheid spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt veel van makelaars, assistent-makelaars en taxateurs. Ontdek de vastgoedwereld van nu.

Trends & ontwikkelingen

Ook in de makelaardij neemt het maatschappelijk bewustzijn een steeds prominentere plek in. In de woningmarkt draait het steeds meer om de mens en minder om het vastgoed. Wat is het doel van onze keuzes? Wat zijn de behoeftes van de klant? Nederland is op weg van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. Er moet gekeken worden naar het dorp, de wijk of de coöperatie, naar de leefstijl van de toekomstige solidaire bewoners. Wonen en zorg zullen administratief niet meer gescheiden worden, in het belang van de cliënt. Hierbij moet eenzaamheid en een gevoel van onveiligheid voorkomen worden, bijvoorbeeld door de bouw van hofjes nieuwe stijl.

Zaak is wel om sneller te bouwen in verband met het tekort aan woningen. De Ladder voor Duurzame Verstedelijking moet hierbij niet in de weg staan, maar juist slim toegepast worden. Ook moet er rekening worden gehouden met de trek van jonge gezinnen uit de stad.

Woningen moeten gasloos, all-electric en energieneutraal worden voor de verkoopbaarheid in de toekomst. Door middel van gedragsbeïnvloeding zullen particuliere eigenaren hiervan overtuigd worden. Ook thuistechnologie zal steeds meer aandacht krijgen voor een toegenomen wooncomfort.

De enige constante van nu is verandering. De trend van nu hoeft niet de toekomst te zijn. We moeten uitgaan van scenario’s, maar ook zoveel mogelijk gedragsgegevens van woonconsumenten inzamelen en analyseren om toch de toekomst - een beetje - te kunnen voorspellen. Ben jij de makelaar van de toekomst?