Contentmarketing

Houd je je in je werk bezig met contentmarketing? Of ga je je hiermee bezighouden? Dan is het belangrijk...

Lees verder >

Houd je je in je werk bezig met contentmarketing? Of ga je je hiermee bezighouden? Dan is het belangrijk dat je je vakkennis up-to-date houdt. Binnen...

Lees verder >

Houd je je in je werk bezig met contentmarketing? Of ga je je hiermee bezighouden? Dan is het belangrijk dat je je vakkennis up-to-date houdt. Binnen dit vakgebied vinden namelijk regelmatig veranderingen...

Lees verder >

Contentmarketing: 32 opleidingen

Alle filters
Niveau
Opleider
Startmoment
Dag(deel)
Opleidingsvorm / leslocatie
Duur
Filteren

Opleidingen (32)

8 dagen MHBO vanaf € 785,- incl. BTW Dag 4 locaties 1e startmoment: 03-07-2024

Over Opleiding.nl

De allerbeste opleidingen en trainingen, overzichtelijk bij elkaar
Over Opleiding.nl

Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle Nederlanders het lastig vindt om de juiste opleiding of training te kiezen. Een derde vindt het zelfs zo lastig, dat zij het volgen van een opleiding of training uitstellen! Maar liefst 58% zou het ideaal vinden als de beste opleidingen en trainingen overzichtelijk op een website staan. Met Opleiding.nl bieden we precies die oplossing.

Lees verder

Contentmarketing

Houd je je in je werk bezig met contentmarketing? Of ga je je hiermee bezighouden? Dan is het belangrijk dat je je vakkennis up-to-date houdt. Binnen dit vakgebied vinden namelijk regelmatig veranderingen plaats. Wat vandaag goed werkt kan morgen alweer verouderd zijn. Zorg daarom dat je niet alleen de juiste basiskennis en -vaardigheden in huis hebt, maar blijf je ook daarna ontwikkelen. Hiervoor vind je op Opleiding.nl een breed aanbod aan opleidingen contentmarketing van de beste opleiders in Nederland. Op deze pagina zetten we de mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rij. Zo kun je eenvoudig de opleiding vinden die het best bij jou past.

Wat is contentmarketing?

Contentmarketing is een vorm van marketing waarbij de doelgroep centraal staat. Het gaat hierbij niet om de (reclame)boodschap die je organisatie wil verkondigen, maar juist om de informatie waar je klanten zelf behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld omdat het antwoord geeft op vragen die bij hen leven. Op die manier win je hun vertrouwen en kun je een band opbouwen met je (toekomstige) klanten.

Wat doet een contentmarketeer?

Contentmarketing is een breed vakgebied en dat is ook goed terug te zien in het takenpakket van de contentmarketeer. Hieronder valt onder andere:

  • Het opstellen van een contentmarketingstrategie en contentplanning
  • Klantbehoeftes in kaart brengen
  • Teksten schrijven voor online en offline uitingen
  • Verzamelen en (laten) maken van beeldmateriaal
  • Online teksten optimaliseren voor zoekmachines (SEO)
  • Zorgen voor interactie met de doelgroep
  • Content monitoren en analyseren
  • Beheer van de website en socialmediakanalen

Waarom een contentmarketingopleiding volgen?

Of je nu net begint als junior contentmarketeer of je verder wilt specialiseren als online contentmarketeer, je bent nooit uitgeleerd. Dat komt omdat het vakgebied van contentmarketing volop in beweging is. Het is dan ook belangrijk om je vakkennis goed bij te houden door regelmatig een opleiding, cursus of training contentmarketing te volgen.

Vind de opleiding contentmarketing die bij jou past

Welke opleiding contentmarketing bij jou past is afhankelijk van waar je staat in je carrière en wat je precies wilt leren. Begin je net en wil je graag een brede basis leggen? Kies dan bijvoorbeeld voor de HBO Contentmarketing of de training Contentmarketing. Beheers je de basis al? Dan kun je ook meer specialistische kennis opdoen over één specifiek onderdeel van contentmarketing, zoals SEO, copywriting of storytelling.

Meer weten?

Heb je een vraag of behoefte aan persoonlijk studieadvies? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij denken graag met je mee.