Dyslexie in de Klas

Praktijkgerichte, complete opleiding op Post Bachelorniveau - 3 maanden

Vanaf

€ 2.679,85 incl. BTW

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je kinderen helpen die dyslexie hebben? Door middel van goede begeleiding kun je kinderen stimuleren om hier zo goed mogelijk mee om te gaan, zodat ze minder last hebben van negatieve gevolgen. Met deze opleiding krijg je inzicht in de oorzaken en gevolgen van dyslexie en hoe je kinderen optimaal begeleidt bij het omgaan met dyslexie. Zo kunnen ook zij genieten van school en andere activiteiten.

Doel en opzet

Je ontwikkelt tijdens deze opleiding de essentiële vaardigheden die nodig zijn voor het goed begeleiden van mensen met dyslexie, zodat zij goed omgaan met de negatieve gevolgen hiervan. Je krijgt diepgaand inzicht in de oorzaken en gevolgen van dyslexie en wat dit betekent voor het dagelijks leven. De opleiding wordt verzorgd door ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk actief zijn. Je werkt tijdens de bijeenkomsten aan cases en groepsopdrachten. Waar mogelijk koppel je de opdrachten en cases uit de opleiding direct aan je eigen werkomgeving.

Alles wat je nodig hebt voor je studie, vind je in onze moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je communiceren met je medestudenten en docenten.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Doelgroep

Je wilt je extra ontwikkelen in de belangrijkste vaardigheden die voor succesvolle zorg bij kinderen met dyslexie van belang zijn. Je wilt dit vanuit persoonlijke interesse of omdat je in je vak kinderen met dyslexie nog beter wilt gaan begeleiden. Daarnaast is deze oplediing erg interessant voor leraren en leerkrachten die in hun klas te maken krijgen met leerlingen met dyslexie.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Dyslexie

 • Algemene kenmerken en herkennen van dyslexie
 • Oorzaken en erfelijkheid
 • Vooroordelen rond dyslexie

Leven met dyslexie

 • Dyslexie als onzichtbare handicap
 • Gevolgen van dyslexie voor het kind
 • Dyslexie op school en thuis

Gevolgen van dyslexie

 • Leer-, schrijf- en spellingproblemen
 • Invloed op sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Comorbiditeit en bijkomende problematiek

Begeleiding bij dyslexie

 • Professionele begeleiding en ondersteuning
 • Integrale aanpak en remedial teaching
 • Onderzoek en begeleiding
 • Begeleiding van ouders en leraren
 • Voorlichting en advies voor ouders en leerkrachten

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Als je hiervoor een voldoende behaalt, dan ontvang je het diploma ‘Dyslexie in de Klas’ van Hogeschool NCOI.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 3 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 6 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 2.190,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 210,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Dyslexie in de Klas

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,7

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.