Mediawijsheid

Verstandig omgaan met digitale media - 2 dagen

Vanaf

€ 832,70

Duur

2 dagen

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Je wilt je leerlingen leren hoe zij op een veilige manier online informatie kunnen opzoeken en uitwisselen. In deze cursus Mediawijsheid ontwikkel je het inzicht en de vaardigheden om je leerlingen bewust met communicatiemiddelen om te laten gaan. Je leert ze hoe ze betrouwbare en onbetrouwbare websites kunnen herkennen en welke persoonlijke informatie ze wel en niet kunnen prijsgeven. Je leert ze bronnen vergelijken en kritisch nadenken over de aangeboden informatie.

Je resultaat

Na afloop van deze training kun je je mediawijs noemen naar de definitie van de Raad voor Cultuur. Je kunt je leerlingen uitleggen hoe ze diverse media kunnen gebruiken en beoordelen op betrouwbaarheid. Je zorgt ervoor dat je leerlingen het internet op een veilige manier ontdekken.

Doelgroep

Je geeft les in het primair of voortgezet onderwijs en wilt je graag verdiepen in de diverse media om je leerlingen te begeleiden bij hun ontdekking en gebruik hiervan.

Aanpak

In deze training ontwikkel je je op het gebied van mediawijsheid. Je ontdekt hoe je je leerlingen kunt begeleiden naar een veilige omgang met de media. Je leert ze informatie opzoeken, bronnen op betrouwbaarheid beoordelen en van gedachten wisselen via onder meer websites en apps. Je stimuleert het kritisch denkvermogen van je leerlingen. Onder jouw begeleiding leren ze hun doelen realiseren in een veilige setting. Informatie zoeken voor een werkstuk, een online profiel aanmaken om een baan te vinden of contact te onderhouden met vrienden: door jou leren ze zelf beoordelen waar en hoe ze met de mogelijkheden van de diverse communicatiemiddelen omgaan.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Inzicht in de werking van media

  • Inzicht in de medialisering van de samenleving
  • Media en beeldvorming
  • Creëren en publiceren van media

Omgaan met media

  • Reflecteren op eigen mediagebruik
  • Identiteit en participatie
  • ICT-(basis)vaardigheden en informatievaardigheden ontwikkelen

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Mediawijsheid'.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Kosten tot 01 september 2021

Bij dag variant, bij betaling in 1 termijn

Trainingskosten
€ 890,-
Trainingsmateriaal
€ 30,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.029,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.036,20
Kosten vanaf 01 september 2021

Bij avond variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 800,-
Studiemateriaal
€ 30,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 830,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 832,70

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Mediawijsheid

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.