Effectieve Gesprekken met Ouders

Samenwerken aan de toekomst van leerlingen - 2 dagen

Vanaf

€ 832,70

2 dagen

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als leerkracht of leraar heb je soms een ander beeld van een leerling dan de ouders hebben. Ook stellen de ouders vaak hoge eisen aan jou, de school en het onderwijs. Gesprekken met ouders en verzorgers kunnen hierdoor moeizamer verlopen dan je zou willen. In deze training leer je effectieve gesprekken voeren en verdiep je je in de perspectieven en achtergronden van ouders. Je krijgt de handvatten aangeboden om samen met de ouders te werken aan de ontwikkeling en het welbevinden van hun kind.

Je resultaat

Na afloop van deze training heb je meer inzicht in de beweegredenen van ouders, waardoor je begrijpt waarom ze op een bepaalde manier reageren. Ook kun je verschillende gespreksstijlen toepassen om samen te werken aan de verdere ontwikkeling van hun zoon of dochter.

Doelgroep

Je bent werkzaam als leraar of leerkracht in het onderwijs en zoekt naar technieken om effectieve gesprekken met ouders te voeren en zo samen de ontwikkeling van hun zoon of dochter te bevorderen.

Aanpak

In deze training verdiep je je in communicatiestijlen en de redenen waarom mensen op een bepaalde manier reageren. Je verbreedt je inzicht in de achtergronden en beweegredenen van ouders en leert samen met hen aan de toekomst van hun zoon of dochter te werken. Je herkent de leer- en ondersteuningsbehoeften van je leerlingen en weet deze door middel van de geleerde gespreksstijlen aan de ouders over te brengen. Je zorgt ervoor dat jij en de ouders op 1 lijn zitten en samen de leerling bieden wat hij of zij nodig heeft.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Samenwerken met ouders

 • Diversiteit in culturele achtergronden ouders
 • Perspectief ouder versus jouw perspectief
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Je communicatiestijl richting ouders

Communicatie oplossen

 • Feedback geven en ontvangen
 • Emoties en communicatie

Gespreksstijlen en -modellen

 • Structuur in een gesprek
 • De regie houden in een gesprek
 • Luistervaardigheden

De onderwijspraktijk

 • Diversiteit in en leer- en ondersteuningsbehoeften kind
 • Concrete tips en handvatten
 • Toepassen in je eigen schoolpraktijk

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Effectieve Gesprekken met Ouders'.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Data en plaatsen

Deze cursus duurt 2 dagen.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten avond variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 800,-
Studiemateriaal
€ 30,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 830,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 832,70

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Effectieve Gesprekken met Ouders

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NCOI Opleidingen - Opleidersscore 7,2

Hoe hoog leg jij de lat?
NCOI Opleidingen is de praktijkopleider voor iedereen met werkervaring. Onze unieke praktijkgerichte aanpak sluit precies aan bij mensen met een drukke baan. Ook zijn onze programma’s uitstekend geschikt voor mensen met werkervaring die tijdelijk geen baan hebben en die een opleiding willen volgen om de baan van hun dromen te bemachtigen.