HBO Grafisch ontwerpen (LOI)

Vanaf

€ 1.915,00 incl. BTW

Duur

5 maanden

Opleidingsniveau

HBO-programma

Meer informatie

Download brochure

Opleider

LOI

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Niveau

De opleiding HBO Grafisch ontwerpen biedt diepgaande kennis over vormgeven. Zo komt het volledige ontwerpproces aan bod, van briefing en concept tot eindpresentatie. Ook leer je alle ins en outs van de twee meest gebruikte DTP-programma’s in de grafische sector: Adobe InDesign en Adobe Illustrator. Je leert logo's ontwerpen, vectorbestanden maken, folders en brochures ontwerpen, typografie en visueel communiceren. Daarnaast is er aandacht voor brand design. Hoe wordt een merk ontworpen? Hoe kun je het succes van een merk meten en ten slotte hoe pas je een merk toe in een mediaproduct?

Studie informatie

Studiemethode en begeleiding

Toelatingscriteria

Ben je creatief en wil je goed leren werken met de belangrijkste Adobe programma's? Dan is het korte HBO-programma Grafisch ontwerpen een uitstekende keuze. Je leert een verhaal te vertellen door middel van visuele creaties en moeiteloos werken met de veelgebruikte ontwerpprogramma's Adobe Indesign en Adobe Illustrator. Ook ontwikkel je alle vaardigheden die je als grafisch vormgever nodig hebt.

De opleiding HBO Grafisch ontwerpen is dan ook geschikt voor iedereen die serieus met ontwerpen bezig wil zijn. Bijvoorbeeld als je een carrière als Grafisch vormgever overweegt. Of wanneer je nu nog niet in de multimediabranche werkt, maar je wilt oriënteren op een carrièreswitch. De opleiding is bovendien geschikt voor iedereen die werkt of werkzaam wil zijn bij een uitgeverij of bureau op het gebied van marketing, communicatie, web en nieuwe media.

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is MBO-/HAVO-niveau gewenst.

 

HBO Grafisch ontwerpen (LOI)

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

LOI - Opleidersscore 7,8

Groei door. Met een opleiding die zich aanpast aan jou.

De LOI is in bijna 100 jaar uitgegroeid tot de bekendste opleider van Nederland, met meer dan 1000 opleidingen en jaarlijks ruim 100.000 studenten. Onze kracht en missie: kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk maken voor iedereen. Bij de LOI studeer je dan ook altijd op de meest flexibele manier. Of je nu kiest voor een thuisstudie, met docentbegeleiding via internet of voor onze nieuwste Klassikaal+-methode, die lessen op locatie afwisselt met bijeenkomsten online. Met keuze uit een breed scala aan erkende en geaccrediteerde MBO- en HBO-opleidingen en een groot aantal korte programma’s en cursussen, is er altijd een opleiding die bij je past.