Beleggen

Als een van de eerste mensen aandelen kopen van het nieuwe Netflix, Apple of Google: welke belegger droomt daar nou niet van? Maar hoe weet je wat echt...

Lees verder >

Als een van de eerste mensen aandelen kopen van het nieuwe Netflix, Apple of Google: welke belegger droomt daar nou niet van? Maar hoe weet je wat echt interessante beleggingen zijn? Of het nu een start-up is of een bedrijf met een jarenlange staat van...

Lees verder >

Als een van de eerste mensen aandelen kopen van het nieuwe Netflix, Apple of Google: welke belegger droomt daar nou niet van? Maar hoe weet je wat echt interessante beleggingen zijn? Of het nu een start-up is of een bedrijf met een jarenlange staat van dienst? En hoe verhoudt zich dat tot het risicoprofiel van je klanten? Blijf op de hoogte van de nieuwste...

Lees verder >

Beleggen: 14 opleidingen

Filteren

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

Trainingen (2) Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Tijdens de trainingen staan je eigen praktijk en ontwikkelen van je vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die je tijdens de training opdoet, kunt je direct in jouw eigen werkomgeving toepassen.

Onze beste opleidingen

Financieel voordeel

Persoonlijk finacieel voordeel

Levenlanglerenkrediet

Ben je niet ouder dan 55 en overweeg je om in deeltijd een HBO- of Masteropleiding te volgen? Kijk eens of je in aanmerking komt voor het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Deze subsidieregeling van de overheid biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

Lees verder

Sinds het studiejaar 2017-2018 kan iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor studiekosten in het hoger onderwijs. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het levenlanglerenkrediet en geldt voor de opleidingen HBO Associate degree, HBO Bachelor en Master.

Wanneer je niet direct een volledige HBO Bacheloropleiding of Masteropleiding wilt volgen, kun je ook starten met het eerste jaar. Ook dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, mits je aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Lees verder

Beleggen

Als een van de eerste mensen aandelen kopen van het nieuwe Netflix, Apple of Google: welke belegger droomt daar nou niet van? Maar hoe weet je wat echt interessante beleggingen zijn? Of het nu een start-up is of een bedrijf met een jarenlange staat van dienst? En hoe verhoudt zich dat tot het risicoprofiel van je klanten? Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in beleggen.

Trends & ontwikkelingen

Als belegger bevind je je in een sterk veranderende financiële wereld. Wat gisteren nieuw was, is vandaag oud. Zo snel kan het gaan. We hebben de belangrijkste trends voor dit moment voor je op een rij gezet.

De eerste belangrijke trend zien we in het ‘bankieren zonder banken’, oftewel betalen zonder tussenkomst van een bank. Doordat grote spelers zoals Google en Apple in de financiële wereld stappen, hebben banken het niet langer voor het zeggen. Als voorbeeld nemen we Apple Pay, dat in 2016 werd gelanceerd in China. Het heeft nog geen groot marktaandeel, maar toch maakt Apple het bankwezen zenuwachtig. En als belegger kun je je afvragen in welke markten Apple zich nog meer zal mengen…

Daarnaast laat ook de autowereld een interessante ontwikkeling voor beleggers zien. Door digitalisering en automatisering zullen de autoproducenten en de techbedrijven steeds meer met elkaar te maken krijgen.We gaan naar de ‘zelfrijdende auto’ toe. Ook hier zullen grote techbedrijven als Apple en Google belangrijke pionnen worden. Het is immers een opkomende markt en dat biedt enorm veel perspectief! Als je hier in wilt beleggen, dan moet je goed naar de softwarebedrijven kijken. Daar ligt het grote geld. Niet bij de autoproducenten.

En om even in de digitalisering te blijven: cyber security groeit flink en blijft groeien! Er is op dit moment een arbeidskrapte in deze sector en dat zal niet snel opgelost zijn, terwijl de risico's op het internet ook blijven groeien. Hierdoor wordt er veel geïnvesteerd in het beveiligen tegen bedreigingen. Er wordt verwacht dat de kosten van cyberaanvallen in 2019 tot meer dan 2 miljard zullen zijn opgelopen. Dat zijn serieuze cijfers! Genoeg reden om te investeren in cyber security.

Als belegger moet je risico’s durven nemen, maar dat doe je altijd met gezond verstand. Lees je in over nieuwe mogelijkheden, maak gebruik van ervaring van andere beleggers en zorg dat jouw kennis helemaal up-to-date is met een van onze opleidingen!

Populaire opleidingen binnen Verzekeringen zijn:

Opleiding ESMA Informeren

Wil je klanten informeren over beleggingen, dan is het zaak dat je goed op de hoogte bent van de kenmerken, de risico’s en de financiële gevolgen van verschillende beleggingsproducten. Met deze opleiding ben je goed voorbereid op een functie binnen een beursorderlijn of een afdeling die zich bezighoudt met het uitvoeren, ontvangen of door­geven van beleggingen.

Opleiding Beleggen

Welke beleggingen zijn geschikt? Hoeveel risico wil een klant lopen? Dat zijn vragen die jij als financieel adviseur goed weet te beantwoorden. Tijdens de Opleiding Beleggen krijg je inzicht in de basisbeginselen van beleggen en beleggingsproducten, de kansen en risico’s op korte en lange termijn en het belang van een risicoprofiel. Kortom, een ideale basisopleiding is de wereld van het beleggen.

Opleiding DSI Effectenhandelaar

Je weet alles over de effectenhandel en de onderliggende factoren voor  koersvorming. Je handelt binnen limieten voor fondsen, financiële organisaties of rechtstreeks in opdracht van cliënten. Als DSI effectenhandelaar ken jij de wettelijke kaders en de regelgeving en heb je de boeiendste baan die er is. De opleiding DSI Beleggingsadviseur bereidt je er perfect op voor.