Asset Management

Verdiep je in assetmanagement in deze korte en praktijkgerichte training

Vanaf

€ 1.552,95

2 dagen

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze boeiende training Asset Management krijg je in korte tijd inzicht in het beheer van grotere vermogens van klanten. Je analyseert de mogelijke risico's en kosten en bent daardoor uitstekend in staat om te adviseren over beleggingen en investeringen. In deze training Asset Management verdiep je je in zowel het particuliere als het collectieve vermogensbeheer. Daarmee kun je uiteenlopende typen klanten van advies voorzien.

Doelgroep

Deze training Asset Management is ontwikkeld voor medewerkers van banken, verzekeraars en adviseurs die zich bezighouden met beleggingen en hun kennis over assetmanagement willen uitbreiden.

Doel en opzet

In deze korte training Asset Management ontwikkel je de kennis die nodig is om effectief vermogens te kunnen beheren. Zo doe je kennis op van vermogensbeheer en de vermogensbeheerders. Daarnaast verdiep je je in het beleggingsprofiel en leer je hoe het financiële product is opgebouwd: Welke risico's zijn er? En hoeveel rendement kan een investering opleveren? Door jouw kennis over uiteenlopende producten kun je je klant een optimale mix van aandelen en obligaties aanbevelen, waarbij je ook rekening houdt met onroerend goed en liquide middelen. Met jouw kennis van assetmanagement zorg je dat jouw klant ook in de toekomst voldoende middelen heeft.

De training wordt verzorgd in kleine groepen, waardoor de docent voldoende aandacht voor je heeft. Met voorbeelden uit de praktijk maakt de docent de stof zeer toegankelijk.

Vooropleiding

We gaan ervan uit dat je kennis hebt op het gebied van beleggingen.

Studiebelasting en duur

De training duurt 2 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Wat is assetmanagement?
  • Individueel vermogensbeheer
  • Collectief vermogensbeheer
  • Vermogensbeheerders
  • Beleggingsprofiel
  • Assetmix
  • Invloed op de economie
  • Relatie met riskmanagement
  • Toezicht

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvang je het bewijs van deelname 'Asset Management' van NIBE-SVV.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Lesvorm

Deze training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 1.325,-
Studiemateriaal
€ 105,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 50,-
Locatiekosten
€ 59,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 1.539,-
Totaalprijs (inclusief BTW)
€ 1.552,95

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Asset Management

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,8

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.