Effectenhandelaar

De voorbereiding op het geaccrediteerde examen DSI Effectenhandelaar

Vanaf

€ 0,00

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NIBE-SVV

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je aan de slag als effectenhandelaar? Dan vormt de opleiding Effectenhandelaar een goede basis. Je leert over de werking van de effectenhandel en de factoren die van invloed zijn op de koers van effecten. De opleiding bereidt je op praktijkgerichte wijze voor op je baan als effectenhandelaar. Na afloop van deze opleiding kun je dan ook aan de slag voor financiële organisaties of individuele cliënten en kun je de gewenste diensten uitvoeren binnen de kaders van de wet- en regelgeving.

Doel en opzet

De opleiding maakt je bekend met de economische achtergronden die van invloed zijn op de effectenhandel. De opleiding wordt verzorgd door praktijkdocenten die jou vertrouwd maken met de nuances van het vakjargon. Belangrijke onderwerpen zijn macro-economische aspecten, producten (aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en derivaten) en procedures, de werking van de cash- en derivatenmarkten en prijsvorming, wet- en regelgeving en toezicht en administratieve afwikkeling (clearing & settlement).

De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt je uitstekend voor op het officiële examen DSI Effectenhandelaar. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten.

Vooropleiding

Je beschikt over een HBO-werk- en -denkniveau.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Jouw loopbaan

De opleiding is bedoeld voor effectenhandelaren die orders uitvoeren van effecten, opties en futures en/of deze effecten, opties en futures verhandelen voor rekening en risico van een financiële organisatie.

De opleiding Effectenhandelaar bereidt je voor op het officiële en geaccrediteerde examen DSI Effectenhandelaar van NIBE-SVV. Het voltooien van deze opleiding en behalen van het examen is een van de toelatings- en opleidingsvereisten om als gecertificeerde DSI Effectenhandelaar in het DSI-register te worden opgenomen.

Als effectenhandelaar is het van belang dat je steeds op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Met het jaarlijkse programma Effectenhandelaar Permanent Vakbekwaam (PV) toon je aan dat je je kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Dit Permanent Vakbekwaam programma is door DSI geaccrediteerd. Voor DSI-gecertificeerden is deelname aan dit jaarlijkse PV-programma verplicht om je registratie te behouden.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Macro-economische analyse
 • Intermediairs bij emissies van effecten
 • Beurzen en andere marktplaatsen
 • Waarden (obligaties en liquiditeiten)
 • Theoretische prijsvorming vastrentende waarden
 • Theoretische prijsvorming van aandelen
 • Converteerbare obligaties en reverse ­convertibles
 • Theoretische prijsvorming van opties
 • Derivaten
 • Special products en structured notes
 • Speciale beleggingsfondsen
 • Securities lending
 • Custodians
 • Brokers en orders op de cash- en derivatenmarkt
 • Clearinginstellingen
 • Wet- en regelgeving

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met het geaccrediteerde digitale examen DSI Effectenhandelaar dat wordt afgenomen in een toetscentrum. Indien je dit examen met een voldoende afsluit, ontvang je het diploma ‘DSI Effectenhandelaar’ van NIBE-SVV. Dit diploma heb je nodig om opgenomen te kunnen worden in het DSI register.

Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties
Startmomenten & locaties

Opleidingsvarianten

Je volgt deze opleiding via e-learning. Het is mogelijk een geprinte syllabus te bestellen. Het examen DSI Effectenhandelaar is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kostenspecificatie

E-learning: € 690,-
Examenkosten: € 175,-
Print syllabus: € 55,-
Print syllabus is optioneel bij te bestellen.

Locatie- en arrangementskosten

Tijdens uw opleiding wordt gezorgd voor onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Effectenhandelaar

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure
DE OPLEIDER

NIBE SVV - Opleidersscore 6,6

Opleider voor de finaciële dienstverlening
NIBE SVV is hét kennisinstituut en de grootste opleider voor de financiële dienstverlening. Wij helpen financieel medewerkers succesvol te zijn met certificaten en diploma’s waarmee zij hun expertise aantonen. NIBE SVV beschikt over een enorm netwerk van professionals en diepgaande marktkennis. Als kennisbron, sparringpartner en sectorplatform helpen wij de financiële wereld aan meer inzicht, vakkennis en vaardigheden.