€ 377,50 incl. BTW Deze vanafprijs is o.b.v. het goedkoopste startmoment.
2 maanden
Trainingen
LOI
De cursus HACCP en voedselveiligheid behandelt de volgende onderwerpen:
Wet en regelgevingJe leert de wet- en regelgeving in het kader van de voedselveiligheid kennen. Daarbij is o.a. aandacht voor de Codex Alimentarius, de Europese Hygiëneverordening, hygiënecodes van de brancheverenigingen en voor bedrijfsregels.
Risico’s in voedselveiligheidDit onderdeel gaat in op de risico’s die er zijn bij het bereiden en bewaren van voedingswaren en dranken. Je leert bijvoorbeeld over biologische, chemische en fysische contaminatie. Ook leer je onder welke omstandigheden micro-organismen zoals schimmels of bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Bovendien is er aandacht voor de ziekteverschijnselen die op kunnen treden bij bijvoorbeeld Salmonella, Listeria of het Norovirus.
De NVWADe Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert of horecabedrijven zich aan de geldende wet- en regelgeving houden. In dit onderdeel worden de taken van de NVWA besproken en leer je in welke situatie de NVWA sancties zoals een boete of een (tijdelijke) sluiting op kan leggen.
Hygiënecode voor de horecaDit onderdeel gaat nader in op de regels uit de Hygiënecode voor de horeca. Welke eisen gelden er bijvoorbeeld voor de bedrijfsruimte? Hoe kan training en instructie worden gegeven aan medewerkers? Welke regels gelden er voor persoonlijke hygiëne? Hoe moeten werkprocessen uitgevoerd worden? Ook is er aandacht voor de temperatuur-eisen bij bijvoorbeeld ontvangst, opslag en bereiding van levensmiddelen. Tot slot wordt ingegaan op de eisen m.b.t. schoonmaken, ongediertebestrijding en levensmiddelenafval.
Het HACCP-planDit onderdeel behandelt de zeven stappen voor het opstellen van een HACCP-plan. In het HACCP-plan worden de gevaren voor de voedselveiligheid in een bedrijf in kaart gebracht. Ook wordt voor ieder risico beschreven hoe dit wordt gemonitord en wat het bedrijf en de medewerkers moeten doen om het risico te beheersen. Aan de hand van wat je leert, ga je in dit onderdeel zelf een HACCP-plan opstellen.
Een opleiding van de LOI is prima te combineren met een (fulltime) baan en andere bezigheden. Op basis van de vermelde studieduur kun je uitgaan van ongeveer 8 uur studie per week. Afhankelijk van werkervaring en de tijd die je in de opleiding steekt, kan de cursus sneller worden afgerond.
Studieduur: 2 maanden
Persoonlijk adviesVind je het lastig om de juiste opleiding te kiezen? Onze studieadviseurs helpen je graag!
LesgeldHet lesgeld geldt voor de gehele opleiding, er worden tussentijds geen prijsverhogingen doorgevoerd. Het lesgeld kan per maand of in één keer (met 3% korting) worden betaald.
Lesgeld thuisstudie : 2 x € 149,00 Inschrijfkosten : € 29,50 (éénmalig) Het lesgeld is inclusief:Examengeld: 2 x € 25,00
Voor dit bedrag mag ieder examen dat via de LOI wordt afgenomen één keer worden afgelegd. Alleen voor eventuele herexamens worden extra kosten in rekening gebracht. Deze vind je .
Er zijn verschillende manieren waarop je je studiekosten kunt verlagen.
Ben je werkgever en wil je een groepje werknemers laten opleiden? Bij LOI Zakelijk maken we de inschrijving graag voor je in orde. Indien gewenst kunnen we een programma op maat samenstellen. Dat doen we binnen de kaders van onze erkenningen en accreditaties. Zo ontstaat een eigen, erkende opleiding: relevant en actueel voor het bedrijf en flexibel te volgen door de medewerker. Ook verkorte trajecten op basis van werkervaring (EVC) en opleidingstrajecten voor zij-instroom behoren tot de mogelijkheden. LOI Zakelijk biedt voor elke leerbehoefte een passend programma. Interesse? Neem contact met ons op.
Daarom LOI Zakelijk:Kijk op , bel 071 – 545 1876 of .
Inschrijven is heel eenvoudig. Regel het direct online of neem contact op via 071 545 1234. Schrijf je nu in en start binnenkort.
Het is mogelijk om de opleiding na inschrijving 14 kalenderdagen vrijblijvend uit te proberen. Verder ga je nooit een langdurige verplichting aan. Bovendien zijn er geen tussentijdse prijswijzigingen.
Trainingen