Arbocoördinator e-learning

Verstevig uw rol als adviseur binnen uw organisatie - online

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie

Download brochure

Opleider

NCOI (Techniek)

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je als arbocoördinator of word je binnenkort verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden binnen je organisatie? Wil je de juiste maatregelen nemen om te zorgen voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers? Kies dan voor deze training. Na afloop ken je de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van arbeidsomstandigheden en kun je aan de slag om deze omstandigheden te verbeteren in je bedrijf. Deze training wordt geheel online gegeven, zodat je heel flexibel bent en zelf kunt bepalen wanneer je eraan werkt.

Doelgroep

Je bent werkzaam als verantwoordelijk en coördinerend persoon op het gebied van arbeidsomstandigheden of je wordt dit binnenkort.

Vooropleiding

Voor deze training geldt geen specifieke vooropleiding. Er wordt uitgegaan van een MBO-denkniveau.

Doel en opzet

Je volgt deze training online, via e-learning. Zo kun je volledig studeren in je eigen tijd en tempo. Hierbij word je wel begeleid door een docent uit de praktijk. In de training worden de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de arbocoördinator behandeld. Je werkt aan het opstellen van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) en een BHV-plan. Daarnaast ga je aan de slag met het beoordelen van arbeidssituaties en het adviseren omtrent de gezondheid van werknemers in relatie tot hun werk. Met deze training krijg je goed inzicht in arbeidsomstandigheden, arbowetgeving en arbozorg en de toepassing ervan in de praktijk. Je maakt de koppeling naar je eigen werk aan de hand van praktijkopdrachten. Je krijgt hier feedback op van de begeleidende docent.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de afsluitende opdracht. Alles wat je nodig hebt voor je studie, vind je in onze online leeromgeving. Je vindt hier opdrachten en aanvullende informatie.

 
Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Invulling van de taken van een ­arbocoördinator
  • Interpretatie van wet- en regelgeving naar specifieke werksituaties
  • Aansprakelijkheid werkgever, plichten werknemer
  • Uitvoeren van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), inclusief valkuilen
  • Veiligheid
  • Gezondheid
  • Verzuim en PSA
  • Informatiemanagement

Diploma

Tijdens de opleiding rond je de module af met een praktijkgerichte opdracht. Heb je dit onderdeel positief afgerond, dan ontvang je het diploma 'Arbocoördinator' van NCOI.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Trainingsvarianten

Je volgt deze training via e-learning. Hierbij doorloop je de stof volledig zelfstandig. Je kunt op elk willekeurig moment starten. Wil je de training liever klassikaal onder begeleiding van een deskundige docent volgen, kies dan voor de training Arbocoördinator.

Arbocoördinator e-learning

Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
DE OPLEIDER

NCOI Techniek

Aanjager en facilitator van technisch vakmanschap
NCOI Techniek is de grootste aanbieder van opleidingen Techniek en Veiligheid. Ons brede aanbod bestaat uit erkende praktijkgerichte opleidingen: VCA-cursussen, ATEX-opleidingen, Middelbare Veiligheidskunde (MVK), Hogere Veiligheidskunde (HVK), meet- en regeltechniek en elektrotechniek. Als je wilt doorgroeien in jouw vakgebied of vakspecialistische ondersteuning zoekt. NCOI Techniek werkt met ervaren praktijkdocenten.